Binnendeuren

Waarom een glazen opdekdeur

26 juni 2019
glazen deur

Het kiezen van nieuwe deuren kan een lastige karwei zijn. Ze komen in allerlei verschillende soorten, maten en materialen. Bij glazen opdekdeuren  kan er onderscheid worden gemaakt tussen twee verschillende soorten binnendeuren: de stompe binnendeur en de opdek binnendeur. 

Het verschil tussen een opdek- of stompe binnendeur

Het grote verschil tussen een opdek- of stompe deur is de ophanging van de deur. De stompe deur valt geheel in het kozijn waarbij de opdek deur gedeeltelijk op het kozijn valt. Deze is dus altijd wat naar voren geplaatst ten aanzien van het kozijn. De opdekdeur is hiermee een stuk minder tocht doorlatend dan een stompe deur en daarbij ook makkelijker om te plaatsen. De opdekdeur wordt vooral binnenshuis geplaatst omdat deze niet inbraak veilig is. De deur is door plaatsing makkelijker te forceren dan een stompe deur.

Kiezen voor een glazen opdekdeur

De deuren binnenshuis zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting en geven een bepaalde uitstraling. Het kiezen van een glazen opdekdeur heeft, naast dat het goed bij de interieurstijl past, nog een aantal voordelen. Wanneer er een glazen opdekdeur geplaatst wordt, zal de ruimte worden voorzien van een natuurlijke lichtinval. Ook creëert de transparante glazen deur een ruimtelijk gevoel doordat de twee ruimtes die aan elkaar worden gekoppeld te overzien zijn. De glazen opdekdeur bestaat uit sterk en veilig gehard glas waarbij het geschikt is voor plaatsing binnenshuis. Een opdekdeur met glas is leverbaar in verschillende soorten en afwerkingen op maat.

Diverse varianten glazen

Glazen opdekdeuren zijn ideaal voor het accentueren van een modern interieur. Naast keuze uit de afmetingen, scharnieren en draairichting is ook het glassoort iets waar  goed over na moet worden gedacht.  Voor sommige ruimtes is het mooier mat of juist helder glas te gebruiken. Daarbij is er ook nog de optie om glas met een zwart,grijs of beige finish aan te schaffen. Het is dus geheel afhankelijk van de ruimte waar de deur geplaatst wordt welke afwerking en glassoort er het best bij past. Bekijk zowel de stompe- als opdek deuren op: Meester in Glas.

You Might Also Like