Vloeren

Waarom de PVC vloer de beste keuze is

28 juni 2019

Geen vloer is zo compleet als een vloer van PVC. Behalve fraaie looks en een prachtige uitstraling biedt de vloer heel veel praktische voordelen. De PVC vloer is bovendien amper van een houten vloer te onderscheiden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om vloeren van PVC aan te schaffen. Logisch, want PVC vloeren hebben weinig nadelen

Veel praktische voordelen aan de PVC vloer

Natuurlijk gaat het je in eerste instantie om de uitstraling van de vloer. Dat zit met een PVC vloer wel goed. Zo zijn de meeste vloeren van PVC niet van hout te onderscheiden. Overigens zijn er ook PVC vloeren met betonlook verkrijgbaar. Daarnaast zitten er veel praktische voordelen aan deze vloer. Dat begint al met de geluiddempende kwaliteiten van de PVC vloer. Hierdoor is het bijvoorbeeld de ideale vloer als je in een appartement woont. Loopgeluiden zijn voor de onderburen amper hoorbaar als je dit type vloer laat aanleggen. 

Comfortabel

Wanneer je op een PVC vloer loopt, zul je meteen het comfort en de warmte van de vloer ervaren. Wanneer het in jouw woning een regel is dat de schoenen binnen uitgaan, is de vloer van PVC ideaal. PVC past zich snel aan de omgevingstemperatuur aan en geleidt warmte op de beste wijze. Daarom is PVC ook prima te combineren met vloerverwarming en vloerverkoeling.

PVC zie je ook steeds vaker op kantoor

Ook steeds meer bedrijven kiezen ervoor om PVC vloeren te leggen. Dit heeft vooral te maken met de geluidsdemping van de vloer, maar ook met het feit dat de vloer onderhoudsarm is. Zo nu en dan stofzuigen en dweilen en je bent klaar. De toplaag is ijzersterk en het is bijna niet mogelijk om hier krassen op te maken. De meeste bedrijven vinden het niet prettig wanneer de vloeren continu onderhoud nodig hebben. Het is dus logisch dat er steeds vaker gekozen wordt voor de PVC vloer. Ook de lange levensduur speelt hierin mee.

In delen te vervangen

Nog een voordeel van de vloer, is dat deze in stroken gelegd wordt. Hierdoor is de vloer in delen te vervangen.. Mocht er sprake zijn van slijtage of beschadigingen, dan kun je dat deel vervangen en hoef je dus niet meteen een nieuwe vloer te kopen. En ga je verhuizen, dan kun je de vloer prima meenemen naar je nieuwe adres. Een PVC vloer is een vloer met uitstraling. Er wordt bij het leggen daarom meestal niet met plakplinten gewerkt. Een PVC vloer wordt gewoon strak tegen de muur gelegd. 

PVC kan wel tegen een stootje

Een vloer van PVC kan dus tegen een stootje en is daarnaast ook bestand tegen vocht. Daarom kun je een dergelijke vloer ook gewoon in de badkamer van je huis aanleggen. Het is hierdoor ook de ideale vloer voor een gezin, kinderen willen namelijk nog wel eens knoeien met drinken. Op een vloer van PVC heeft dit niet direct gevolgen. De PVC vloer is bovendien ook nog eens erg hygiënisch. Je kunt de vloeren namelijk eenvoudig schoonhouden, waardoor het vuil nooit lang blijft liggen.

You Might Also Like