Vloeren

Alle voordelen van gietvloeren netjes voor je op een rijtje gezet

24 september 2020

Gietvloeren genieten tegenwoordig een ongelooflijke populariteit. Heel wat mensen vinden het dan ook ongelofelijk fijn wanneer ze in hun woning de beschikking hebben over een dergelijke vloer. Niet alleen kan je vaststellen dat gietvloeren door het “voegloze” karakter een uitstekend loopcomfort weten te garanderen, daarnaast leveren ze ook op visueel vlak een niet onbelangrijke bijdrage aan de uitstraling van elk interieur. Hoe dan ook, wil jij ook graag kunnen genieten van de vele voordelen die hieraan verbonden zijn in je woning? Verdiep je dan zeker even in de onderstaande informatie!

Gietvloeren kunnen in elke woning tot hun recht komen

Het eerste voordeel waar je op kan rekenen bij gietvloeren is terug te vinden in de enorme diversiteit waarover ze beschikken. Voor deze vloeren geldt dan ook dat ze absoluut niet alleen maar tot hun recht komen in een industrieel getint interieur. Dit type vloeren plaats je bijvoorbeeld ook moeiteloos in een woning die beschikt over een strak, modern karakter. Heb jij er eerder voor gekozen om een wat meer klassieke stijl te realiseren in je woning? Ook in dat geval kan een gietvloer daar zeker een interessante bijdrage aan leveren. 

Gietvloeren zijn financieel even interessant als tegelvloeren

Er bestaan nog altijd best wel wat foutieve geruchten met betrekking tot de realisatie van een gietvloer in je woning. Eén van deze geruchten stelt bijvoorbeeld dat een dergelijk type vloer financieel veel minder interessant is dan een tegelvloer. Dat is helemaal niet juist. Je kan er rekening mee houden dat de gemiddelde kostprijs bij gietvloeren ergens is gelegen tussen de 70 en 80 euro per vierkante meter. Dit ligt prima in lijn met het prijskaartje waar je rekening mee kan houden bij een tegelvloer. Let wel, de keuze van de tegel kan er uiteraard voor zorgen dat je tegelvloer uiteindelijk nog heel wat duurder kan uitvallen. 

Gietvloeren zijn erg comfortabel om op te lopen

Er zijn maar weinig vloeren op de markt terug te vinden die over zo’n uitstekend loopcomfort beschikken als deze vloeren. Heel wat mensen houden ervan om gewoon op blote voeten of sokken in huis rond te lopen. Dat is perfect en op de meest comfortabele wijze mogelijk met gietvloeren. Dit niet in het minst door het ontbreken van zogenaamde voegen. Bovendien is het ook nog eens zo dat je  de vloer ook uitstekend kan combineren met vloerverwarming. Het spreekt voor zich dat ook dit het comfort alleen maar ten goede komt.

Gietvloeren zijn in een mum van tijd schoon te maken 

Nog een interessante reden om te kiezen voor het gebruik van een gietvloer in je woning heeft te maken met het onderhoudsvriendelijke karakter waarover ze beschikt. Voor de gietvloer geldt dat ze één van de meest onderhoudsvriendelijke en tevens ook hygiënische vloeren is op de markt. Ook dit is uiteraard grotendeels het gevolg van het feit dat ze niet over voegen beschikt. Is het voor jou dus met andere woorden zeer belangrijk dat je vloer zo onderhoudsvriendelijk en hygiënisch is? Ook dan zal je kunnen vaststellen dat gietvloeren ongetwijfeld aan alle vooropgestelde verwachtingen tegemoet zullen weten te komen.

 

Interesse in een gietvloer? Vraag direct uw gratis offerte aan!

You Might Also Like