Inrichting, Styling

Fleur je tuin op met tuinbeeldjes

24 september 2020

Als jij je tuin saai vindt en op zoek bent naar een manier om deze op te fleuren en interessanter te maken, dan zijn tuinbeeldjes een unieke manier om dat te doen. Er worden galerieën en beeldentuinen aan gewijd en er zijn getalenteerde kunstenaars in heel Nederland die voor jou een tuinbeeldje kunnen maken die past bij je smaak en je tuininrichting. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos, want tuinbeeldjes laat je ook op maat maken en dus exact aansluiten bij wat je zoekt.

 

Tuinbeeldjes in allerlei materialen

Eén van de voorwaarden waar een tuinbeeldje aan moet voldoen, is dat het van een materiaal gemaakt moet zijn dat de weersomstandigheden kan weerstaan. Materialen zoals steen en brons blijven vele jaren goed en als je ze af en toe even schoonmaakt dan kunnen ze generaties mee. Andere materialen die in de tuin goed tot hun recht komen zijn glas, aluminium en messing. Er zijn kleine tuinbeeldjes. Deze kun je in een groep bij elkaar zetten of door de tuin verspreiden. Je kunt ook kiezen voor een groot tuinbeeld waarmee je één bepaald gedeelte van de tuin accentueert.

 

Kleuren of eenvoud

Een andere keuze die je moet maken is of je de tuinbeeldjes wilt gebruiken om meer kleur in je tuin aan te brengen, of dat je juist voor een donkere of algehele kleur kiest. Tuinbeelden van keramiek worden gemaakt in de meest diepe en felle kleuren en zijn een contrast met de groene en bruine natuurtinten in de tuin. Deze vallen dus ook veel sneller op en hebben een soortgelijk effect als een struik die in bloei staat. Kies je voor een bronzen beeld, dan heeft deze een algehele donkere kleur en dat trekt op een hele andere manier de aandacht. Beelden die uit steen zijn gehouwen zijn ook veel natuurlijker en kunnen bijzonder mooi staan, als dat is wat je in gedachten hebt.

 

Overweeg een fonteinbeeld

Een andere manier om tuinbeeldjes op een mooie en unieke manier in je tuin te plaatsen is door te kiezen voor een fontein. Het tuinbeeldje heeft dan ook een andere functie, wat erg mooi kan zijn bij een vijver of op een terras. Water heeft een rustgevende werking en een fontein wordt eigenlijk altijd bewonderd. Zo maak je je tuin en je waterpartij uniek.

 

Een tuinbeeld zegt wat

Alles hangt af van jouw persoonlijke smaak. Keramieken en kleurrijke tuinbeeldjes zijn vaak komisch en bronzen beelden juist serieus. Deze spreken de toeschouwer aan door een emotie op te wekken en zo je aandacht te trekken. Een bronzen beeld geeft je tuin een luxe uitstraling terwijl keramieken beeldjes deze juist opfleuren en een glimlach tevoorschijn toveren. Wat ook je smaak, er is vast een tuinbeeld dat erbij past. En zo niet, dan laat je je tuinbeeldjes op maat maken. Niet alleen heb je dan iets unieks in je tuin, maar je weet ook zeker dat je er de komende jaren met plezier naar zult kijken.

You Might Also Like