Inrichting

How to: inrichten van een moderne vergaderruimte

20 juli 2018

Een vergadering kan soms lang duren en best wel intensief zijn. Hierdoor is het van belang dat de vergaderruimte zo is ingericht dat je niet te snel afgeleid raakt. Dit verhoogt uiteindelijk de efficiëntie en het ziet er ook nog eens een stuk professioneler uit. Eerder las je op onze blog een artikel over hoe je thuis de beste werkplek kan realiseren, vandaag lees je over hoe je dit op het werk ook kan bereiken.

Rust uitstralen

In eerste instantie is het natuurlijk van belang dat een vergaderruimte zelf rust uitstraalt. Wanneer een vergaderruimte rommelig oogt, dan worden de vergaderingen die daar gehouden worden automatisch ook rommelig. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Met meubels in neutrale kleuren en met strakke lijnen kan je een ruimte een zo rustig mogelijk interieur geven. Op websites als Modernemeubels.com vind je een ruim assortiment aan strakke, moderne meubels. Denk bijvoorbeeld aan design eetkamerstoelen die ook perfect dienst kunnen doen als vergaderstoelen.

Technologische faciliteiten

Uiteraard is het nodig om goed te kunnen vergaderen in een vergaderruimte. Hierdoor is het van belang om in de inrichting rekening te houden met technische zaken. Zo moeten er voldoende stopcontacten aanwezig en vrij toegankelijk zijn voor laptops en andere elektronische apparaten. Ook moet er de mogelijkheid zijn om een presentatie te houden. Hiervoor heb je een beamer of televisie nodig.

Verlichting

De verlichting in een ruimte is ontzettend bepalend voor de sfeer die je uit wil stralen. Voor een rustige sfeer is het van belang dat er een natuurlijke hoeveelheid licht aanwezig is. Dit moet dus te regelen zijn via dimbare verlichting en goede zonsverduistering. Deze twee producten zorgen ervoor dat je precies kan regelen hoe licht het binnen is, zodat je de belichting van de vergaderruimte kan regelen en kan aanpassen op de situatie. Zo is het bij een presentatie fijn om wat minder licht te hebben en is het bij een reguliere vergadering fijn om een grote hoeveelheid natuurlijk licht te hebben.

You Might Also Like