Vloeren

Is de gietvloer de ideale vloer voor woningen?

24 februari 2021

Een kunststof vloer gieten is geen eenvoudige klus. De meeste mensen huren daarom een vakman in om dit te doen. Het is wel mogelijk om het zelf uit te voeren maar dan moet je beschikken over specialistische gereedschappen en de juiste materialen. We leggen je graag uit hoe een gietvloer gemaakt wordt en met welke kosten je rekening moet houden.

Hoe wordt een gietvloer gemaakt?

Allereerst moet de ondergrond geheel vrij van stof en vuil worden gemaakt alvorens de eerste laag kan worden aangebracht. Dit is een primer waardoor de kunststof vloer goed kan hechten. Vervolgens wordt de epoxyhars aangebracht welke de gietvloer vormt. Afhankelijk van de soort en kwaliteit van de gietvloer bestaat deze uit meerdere lagen. De bovenste laag van de gietvloer wordt ook wel coating genoemd. Je kunt er ook voor kiezen om een hele dunne gietvloer aan te brengen. In dat geval wordt het vloercoating genoemd. Dit is bijvoorbeeld handig voor een woonkamer of slaapkamer, waar de vloer niet al te veel belast wordt.

Wat is de prijs van een gietvloer?

De gietvloer prijs is afhankelijk van een aantal factoren en kunnen we niet zo 1-2-3 aangeven. Allereerst is het afhankelijk van de ruimte die je wilt voorzien van een nieuwe vloer. De gietvloer prijs wordt altijd berekend per vierkante meter net zoals bij andere vloeren. Naarmate de ruimte groter is, zal de gemiddelde prijs per vierkante meter dalen. Daarnaast is de dikte van de vloer erg belangrijk. Hoe dikker de vloer wordt, hoe langer deze zal meegaan. Maar naarmate de vloer dikker wordt is er ook meer materiaal nodig en stijgen de kosten daardoor.

De ideale vloer voor woningen

Er zijn steeds meer mensen die er achter komen dat de gietvloer een perfecte vloer voor woningen is. Terwijl we een decennia terug dit soort vloeren alleen nog maar in industriële omgevingen zagen. De robuuste uitstraling, het gemak in onderhoud en de lange levensduur zorgen ervoor dat ook steeds meer particulieren geïnteresseerd zijn in een nieuwe gietvloer.

You Might Also Like