Kleine klussen, Vloeren

Aandachtspunten bij het leggen van laminaat

9 mei 2016

Laminaat is een zeer populaire vloerbedekking die in steeds meer huizen gebruikt wordt. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf het laminaat in huis te leggen om hiermee kosten te besparen. Dit is ook best goed mogelijk want het leggen van laminaat is helemaal niet zo moeilijk. Iedere handige klusser kan dit type vloerbedekking zelf leggen. Bij het laminaat zal in de meeste gevallen een instructie bijgeleverd worden hoe deze het beste gelegd kan worden. Wanneer deze goed doorgelezen wordt heb je al een goed idee hoe het laminaat gelegd moet worden. Toch zijn er nog een aantal aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden bij het leggen van laminaat.

Laat laminaat acclimatiseren

Voordat je begint met het leggen van laminaat moet het hout eerst geacclimatiseerd worden aan de omstandigheden in de kamer. Laat daarom voordat je begint met leggen, het laminaat eerst minimaal 48 uur in het midden van de kamer liggen.

Ruimte openhouden aan zijkanten

Wanneer laminaat gelegd wordt moet er ruimte opengehouden worden aan de zijkanten van de kamer. Deze wordt vervolgens verborgen met het gebruik van plinten. De ruimte is vereist omdat laminaat bij verschillende temperaturen en vochtigheidsgraden uit kan zetten.

Laminaat en ondervloer bij vloerverwarming

Als in huis gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming dan is hier vaak speciaal laminaat en ondervloer materiaal voor nodig. Om zeker te weten dat jouw laminaat geschikt is voor het gebruik met een vloerverwarming kan je het beste advies hierover vragen aan een specialist.

You Might Also Like