Vloeren

Voordelige gietvloer in je woning

24 september 2019

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een voordelige gietvloer in hun woning aan te brengen. Het is echter niet slim om alleen naar de prijs te kijken. Kijk ook naar de kwaliteit en service die er geboden wordt. Een kwaliteitsproduct gaat namelijk veel langer mee. Met een beetje geluk haal je een gietvloer in huis die tientallen jaren of misschien wel je hele leven lang mee kan gaan. Vraag daarom altijd naar referenties en ervaring als je een gietvloer bedrijf inschakelt. Je kan er daarnaast voor kiezen om de prijzen te vergelijken via een website zoals gietvloer.net. Hier vind je meerdere aanbieders die verschillende type gietvloeren voor diverse prijzen aanbieden.

Waarom een gietvloer in huis halen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een gietvloer in huis te halen. Bovenaan staat de levensduur. Een gegoten vloer gaat veel langer mee dan je gewend bent van andere type vloeren zoals houten vloeren of laminaat bijvoorbeeld. Laminaat moet je vaak na een aantal jaar vervangen, een gietvloer kan echter wel een leven lang meegaan! Een gietvloer is ook in iedere gewenste kleur aan te brengen, waardoor maatwerk mogelijk is. Daarnaast is dit type ondergrond erg onderhoudsarm. Je hoeft de vloer alleen af en toe te dweilen om deze schoon te houden.

 

Hoe wordt een vloer gegoten?

We zullen proberen om het proces van het gieten van een vloer samen te vatten. Allereerst moet de ondergrond geheel egaal en schoon worden gemaakt. Zodat de nieuwe vloer goed kan hechten aan de ondergrond. Vervolgens worden er meerdere lagen van een kunststof substantie aangebracht. Dit is de kunststof gietvloer. Deze wordt vervolgens afgewerkt met een coatinglaag, een soort verflaag waardoor er meerdere kleuren op de vloer zijn aan te brengen. Vervolgens hoef je alleen te wachten tot het kunststof droog is, vaak kun je na een dag al genieten van de nieuwe vloer.

 

Gietvloeren worden steeds goedkoper

De dalende prijs van gietvloer is vooral te danken aan de toenemende mate van concurrentie en het feit dat dit type vloeren nu al wat langer op de markt zijn. De vraag is enorm toegenomen en dit heeft als voordeel voor consumenten dat de gemiddelde prijs aan het dalen is. Zoals we eerder ook genoemd hebben, let echter niet alleen op de prijs. Controleer goed of je te maken hebt met een betrouwbare vakman die de vloer in één keer goed voor je kan gieten.

Bron: https://www.kunststof-gietvloer.nl/

You Might Also Like