Styling, Vloeren

Een vloercoating voldoet altijd aan uw wensen

15 maart 2016

Stel dat uw vloer aan vervanging toe is, maar u ziet het niet zitten om uw hele huis overhoop te moeten halen om een nieuwe vloer aan te kunnen (laten) leggen. In dat geval kunt u overwegen om een vloercoating aan te leggen. Een vloercoating is een enkele laag die geplaatst kan worden in plaats van een van de lagen van de oude vloer, of zelfs bovenop de oude vloer. Dit bespaart u heel wat frustraties, omdat de kamer niet op de schop hoeft en u relatief snel een nieuwe vloer heeft.

Het grote voordeel van de vloercoating is dat u ze in allerlei soorten en maten kunt krijgen. U kunt een coating uitkiezen die bij de kamer en bij uw huis past. Het staat u vrij om te kiezen uit allerlei kleuren, motieven en materialen. Voor elke ruimte is er wel een vloercoating die goed matcht. U kunt dus zelf kiezen welke kleur de vloer heeft, maar ook van wat voor soort kunststof de coating gemaakt wordt. U heeft de keuze uit epoxy en PU kunststof. De eerste optie is een stevige vloer die vrijwel overal tegen bestand is. PU kunststof is iets zachter en elastischer, waardoor hij wat comfortabeler is.

Even stevig als een ‘gewone’ vloer

Een vloercoating lijkt slechts een dun laagje, waardoor hij de indruk kan wekken dat hij niet stevig is. Dit is echter onjuist. Vloercoatings zijn net zo stevig als andere vloeren. Bovendien is hij slijtvrij, krast hij niet en is hij vochtwerend. Hierdoor wordt de vloer niet vies en is er geen kans op waterschade. Dus zowel qua stijl als qua functionaliteit voldoet een vloercoating altijd aan uw wensen.

You Might Also Like