Styling, Vloeren

Gietvloeren: louter voordelen

15 maart 2016

Gietvloeren zijn mateloos populair en dat is niet zonder reden. De gietvloer alles waar een vloer aan moet voldoen en zijn kracht zit hem vooral in zijn diversiteit: Zowel het type materiaal als zijn kleur en stijl kan erg verschillen. Zo kunt u de gietvloer helemaal naar wens samenstellen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan een leverancier zoals Gietvloer Rotterdam en laat u verassen door de mogelijkheden.

Over het algemeen kiest u met de gietvloer voor een comfortabele vloer die het woonplezier bevordert. De vloer kan zorgen voor een warme, huiselijke uitstraling, maar kan ook juist goed uit de verf komen in moderne, strakke kamers. De stijlvolle gietvloeren kunnen het karakter van uw huis versterken, omdat u de vloer dezelfde stijl kan aannemen als de rest van uw interieur. Bovendien is het een veerkrachtige vloer, die ervoor zorgt dat er in uw huis geleefd kan worden. De vloer is bestand tegen schokken en zorgt ervoor dat u zich niet of nauwelijks bezeert wanneer u ten val komt.  Ook in andere steden kunt u terecht om advies in te winnen. Bij Gietvloer Dordrecht kan dit bijvoorbeeld ook.

Kwaliteit door het juiste materiaal

De oorzaak van het ontstaan van deze oerdegelijke vloer moet gezocht worden in het materiaal. Bij het gieten van de vloer wordt gebruik gemaakt van kunststof, bijvoorbeeld polyurethaan of epoxy. Wanneer alle lagen kunststof zijn gegoten en het materiaal hard is geworden, blijft er een vloer over die flexibel, maar stevig is. Het materiaal kan een schok dempen en laat bovendien geen vocht door. Omdat de vloer naadloos is, is deze bovendien makkelijk schoon te maken wanneer er toch vocht of viezigheid op de vloer belandt. Omdat de vloer goed dempt, is het tevens een goede isolator: Warmte wordt goed vastgehouden en zelfs geluid wordt goed gedempt.

You Might Also Like