Styling

Efficiënt je huis verbouwen met deze drie tips!

19 juli 2019

De kogel is door de kerk. Jullie gaan verbouwen. Met verbouwingen kom je vaak voor ongename verrassingen te staan. Om dit beperken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Hier zijn drie tips om jouw verbouwing zo soepel en pijnloos te laten verlopen. 

 

Maak een planning

 

Voordat je aan de slag gaat is het verstandig om eerst duidelijk in kaart te brengen wat je wilt doen. Zorg ervoor dat je al rekening houdt met onvoorziene omstandigheden. Ga je alles zelf doen en wat besteed je uit. Wat kun je zelf? Hoeveel tijd gaat het allemaal kosten. Als je een realistische planning maakt, waarbij je al rekening houdt met uitloop, slecht weer omstandigheden of tegenvallers, dan voorkomt dat heel veel stress. 

Maak een budget

Het draait tenslotte allemaal om de centen. Als de centen op zijn, blijf je achter met lege handen en een huis dat nog half in de steigers staat. Ook dit kun je proberen te voorkomen door een realistische planning te maken. Hou hier ook weer rekening met onvoorziene omstandigheden, zoals extra werkuren of duurder materiaal. Je kunt al van tevoren uitdokteren welke keuzes je moet maken. 

Opgeruimd werken

Zorg ervoor dat je huis, ondanks de verbouwing, zo netjes en georganiseerd mogelijk is. Op deze manier behoud je het overzicht. Wanneer er overal nog puin en afval staat, levert dit veel stress en rotzooi. Je kunt hiervoor ook een bouwcontainer huren. Je plaatst deze voor het huis en alle puin kun je daarin kwijt. Een opgeruimd huis, zorgt nu eenmaal voor een opgeruimde geest. 

Als je van deze tips gebruik maakt, dan kan je zeker zijn dat de verbouwing een stuk soepeler en prettiger zal verlopen. Je hoeft dan nooit mee te doen aan bijvoorbeeld het programma “Help, mijn man is klusser”. Die situatie ben jij al lang en breed voorbij. Heel veel succes op weg naar jouw droomhuis!

En wil je deze zomer direct doorpakken naar een droomtuin? Lees dan verder bij Hier is alles Wonen.

You Might Also Like