In de tuin

Zo creëer je een echte relax tuin

24 september 2019

In Nederland willen we elke zonnestraal meepakken, het liefst in onze eigen tuin. Als je groene vingers hebt, is de tuin een plek waar je helemaal los kunt gaan. Maar het is ook een plek waar je zo af en toe lekker moet kunnen relaxen. Kop koffie of een wijntje erbij en zorgeloos achterover leunen. Even met niemand rekening houden. Heb jij al een echte relax tuin? Nee? Wij geven je drie handige tips zodat jij straks optimaal kunt relaxen in je eigen tuin. 

Groen of kunstgras

Ligt jouw hele tuin vol met tegels? Dan is het nu toch echt tijd om hier iets aan te doen. Een groene tuin is namelijk niet alleen heel goed voor het milieu, maar het kan je ook een rustgevend gevoel geven. Je krijgt namelijk direct het gevoel dat je je midden in de natuur begeeft. Je hoeft echt geen groene vingers te hebben om een groene tuin aan te leggen. 

Lijkt zo’n mooi groen gazon je wel wat, maar heb je geen zin om steeds de grasmaaier er weer bij te pakken? Tegenwoordig kun je kiezen voor levensecht kunstgras. Zo creëer je het effect van een mooi gazon, zonder te maaien. Probeer ook altijd te kiezen voor vaste planten. Deze planten komen elk jaar weer terug en je zult hier niet veel onderhoud aan hebben.

 

Een lekker hoekje

Nu je wat groen hebt aangebracht in de tuin, kun je beginnen met het creëren van een relaxplek. Dit wordt de plek waar je je kunt terugtrekken en een momentje voor jezelf kunt nemen. Voordat je zomaar ergens een bank neerzet, is het belangrijk dat je rekening houdt met de schaduw en de zon. Wil je vol in de zon liggen? Of heb je toch liever een loungeplek in de schaduw? Zoek een geschikte plek in je tuin en zet hier een tuinmeubel neer. 

Wil je echt optimaal relaxen? Dan is een hangmat misschien iets voor jou. Je kunt niet alleen heerlijk tot rust komen in een hangmat, het staat ook nog eens leuk. 

Vergeet de verlichting niet

Wil je op een warme zomeravond nog buiten kunnen zitten? Dan is het belangrijk dat je tuinverlichting aanlegt. Dit is niet alleen erg praktisch, maar kan ook veel sfeer bieden. Hang wat leuke lampjes op aan de schutting of plaats spots in de grond. Je hebt heel veel mogelijkheden als het gaat om tuinverlichting. Kijk welke soort lamp het beste in jouw tuin past.

Als je de puntjes op de i wilt zetten, kun je nog een aantal leuke accessoires toevoegen. Denk aan een paar gezellige kussentjes en een lekker plaid. Het relaxen kan nu echt beginnen.

You Might Also Like