In de tuin

Welke schutting past bij jouw tuinontwerp?

30 augustus 2021

Je tuin is eigenlijk niet compleet zonder schutting. Maar niet iedere schutting past even goed bij ieder type tuin. Een sierlijke schutting met veel ornamenten steekt bijvoorbeeld schril af tegen een modern en strak tuinontwerp, net zoals een donkere en strakke schutting een siertuin waarschijnlijk niet ten goede komt. Kortom, voor iedere soort tuin bestaat er een schutting die precies past bij de stijl, het ontwerp en de planten en bloemen die erin staan. Welke schutting is voor jou geschikt? 

 

De siertuin

 

Siertuinen zijn op zichzelf al fantastische kunstwerken. Maar om deze kunstwerken een lijst te geven, is de juiste schutting essentieel. En zoals ook sierlijke kunstwerken het beste tot hun recht komen met een even sierlijke lijst, komt ook een siertuin goed uit de verf omringd door een statige schutting. 

 

Een houten schutting met houten schuttingpalen is de perfecte erfafscheiding voor een siertuin. Met name schuttingen in een natuurlijke houten kleur laten de bloemen en planten de hoofdrol spelen in dit tuinontwerp. Vlinderstruiken, siergrassen en fruitboompjes hebben aan een houten schutting een fantastische achtergrond. Bovendien zijn houten schuttingen zeer geschikt om tuindecoratie aan op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan plantenbakken of wanddecoratie – maar ook klimplanten staan prachtig tegen een natuurlijke houten schutting.

 

De moderne tuin

 

Het moderne tuinontwerp is steeds meer in trek. Onder modern verstaan we dan ook vaak materialen als beton en kleuren als zwart en antraciet. De combinatie van deze materialen en kleuren zorgen voor een strak geheel. Zwarthouten schuttingen of composiet schuttingen zijn bijvoorbeeld hele goede keuzes wanneer je jouw moderne tuinontwerp wilt omlijsten. 

 

Met name de kleur van de schutting is bij een moderne tuin erg belangrijk. Je wilt namelijk niet dat de kleur zo uitgesproken is dat het de minimalistische en moderne stijl van je tuin overstemt. Kies daarom voor een neutrale kleur schutting, zoals zwart of antraciet en gebruik dit als de basis voor je tuinontwerp. 

 

De organische tuin 

Heb je een eigen moestuin of houd je van een exotische sfeer in je tuin? Ook dan zijn er manieren om je tuin een waardige schutting te geven. Denk bijvoorbeeld aan een schutting van het organische materiaal bamboe. Bamboe is niet alleen duurzaam, het heeft ook een prachtige natuurlijke uitstraling en voegt daarmee echt iets toe aan je tuin. 

 

Bamboe schuttingen worden zo gemaakt dat ze veel privacy bieden maar niet ondoordringbaar overkomen. Je hebt met een bamboe schutting dan ook nooit het gevoel dat je schutting je helemaal afsluit van de buitenwereld. Perfect voor natuurliefhebbers. 

Welke schutting kies jij? 

 

Ben je zelf op zoek naar een schutting voor jouw tuin? Bepaal dan eerst welke stijl het beste bij je buitenruimte zou passen. Vervolgens kun je bij leveranciers als Hekwerkonline terecht voor jouw ideale schutting. Bovendien kun je rekenen op gedegen advies en een breed assortiment, zodat je ook voor jouw tuin kunt slagen!

 

You Might Also Like