In en rondom huis

De voordelen van plissé hordeuren 

30 augustus 2021

Hoe goed zou het zijn om echt van uw huis te kunnen genieten zonder bang te zijn dat u levend wordt opgegeten door een plaag hongerige muggen of dat u onophoudelijk wordt lastiggevallen door een zwerm vliegen? Oké, zo erg is het misschien niet, maar insecten kunnen een plaag zijn. Zo erg zelfs dat ze u ertoe kunnen aanzetten deuren en ramen gesloten te houden om geen ongewenste insecten binnen te lokken. Eén manier om dit probleem op te lossen is door een oprolbare hordeur te monteren. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen.

Laat licht en lucht in uw huis

Veel mensen die momenteel geen horren hebben, geven er de voorkeur aan om deuren en ramen gesloten te houden. Hoewel daar op zich niets mis mee is, is het tijdens de zomermaanden veel gezonder om ramen en deuren open te zetten om frisse (zij het warme) lucht door te laten. Met een hordeur kunt u dit doen zonder dat u wordt blootgesteld aan golven insecten.

Tip: Plisse Hordeur Bestellen? | Plissé Hordeuren op Maat Kopen Online

Weg met de insecticide

Nu we het toch over gezondheid hebben: met een hordeur van goede kwaliteit hoeft u niet langer eindeloos te spuiten met wat alleen maar kan worden omschreven als een behoorlijk afschuwelijk insectenwerend middel dat de neiging heeft achter in uw keel te blijven steken. Vanuit een gezondheidsperspectief moet het dus wel goed zijn. Bovendien draagt u ook uw steentje bij aan het milieu.

Verminder de schittering van zonlicht

Een goede hor houdt niet alleen insecten buiten, maar beschermt u ook tegen de hinderlijke schittering van de zon die vaak door uw raam schijnt. Intrekbare hordeurren zijn ook ideaal voor het omheinen van buitenruimtes zoals terrassen en patio’s, en als zodanig kan een intrekbare hor omhoog en omlaag worden gebracht met een druk op een knop of een ruk aan een katrol. Dus als er geen insecten in de buurt zijn en u van wat zon wilt genieten of de ruimte wilt openen, dan hoeft u ze alleen maar op te tillen. Wilt u toch het gevoel van buiten zijn, maar zonder de hinder van muggen of vliegen, of wordt de schittering u te veel, dan haalt u ze met één klik of ruk weer naar beneden. Zo hebt u nog steeds het gevoel buiten te zijn, maar zonder al het gedoe dat erbij komt kijken.

Ze zijn onzichtbaar

Sommige mensen kiezen niet voor hordeurren omdat ze lelijk kunnen overkomen en ook een lichte kamer donker kunnen doen lijken. Maar in tegenstelling tot een conventioneel vliegengordijn hoeven oprolbare schermen niet permanent naar beneden te staan, maar kunnen ze verdwijnen of terug in hun behuizing worden geschoven wanneer ze niet worden gebruikt. Dit betekent dat ze niet gezien hoeven te worden, tenzij u ze gebruikt. Als gevolg hiervan worden oprolbare schermen beschouwd als esthetischer en inderdaad gebruiksvriendelijker.

Uitgelicht: Plisse hordeur op Maat Kopen? Plissé Hordeuren Webshop

Zoals we hebben gezien bevorderen oprolbare horren niet alleen een gezonde levensstandaard, maar kunnen ze ook de aantrekkelijkheid van uw woning verhogen. Wie wil er immers geen tijd doorbrengen buiten of in een afgesloten ruimte, in de veilige wetenschap dat ze vrij zijn van insecten.

 

You Might Also Like