Vloeren

Gietvloeren: alle voordelen op rij

8 oktober 2019

Wordt het tijd voor een nieuwe vloer en ben je inspiratie aan het opdoen? Verken dan eens de mogelijkheden van een gietvloer. En vooral: de voordelen. Want dat zijn er nogal wat. Gietvloeren zijn onder meer hoog belastbaar en volledig vloeistofdicht. Dit maakt deze vloeren erg geschikt voor werkplaatsen, showrooms en andere bedrijfsruimtes. Maar ook in een woning is een vloeistofdichte, naadloze vloer geen overbodige luxe. Deze vloeren zijn hygiënisch en makkelijk te onderhouden. Met een gietvloer hoef je in ieder geval nooit meer in de weer met een stofzuiger om kruimels tussen naden en groeven vandaan te zuigen. Daarbij creëer je met een gietvloer een prachtig ruimtelijk effect in je woning én heb je thuis nooit meer last van koude voeten. Deze vloeren nemen namelijk de omgevingswarmte over, waardoor de vloer nooit erg koud aan zal voelen.  

Kies voor een mooie betonlook

Waar het kleur en afwerking van een gietvloer betreft kun je vele kanten op. Deze keuzes kan je helemaal baseren op het interieur van je woon- of werkruimte. Vind je de betonlook die op het moment veel toegepast wordt prachtig? Kies dan voor een beton gietvloer, bijvoorbeeld via Gietvloer-gietvloeren. Beton gietvloeren hebben dezelfde krachtige uitstraling als een betonnen vloer maar ze voelen vele malen comfortabeler aan. Dit komt door de kunststof componenten in de gietvloer. Daarbij is de beton gietvloer prettig warm doordat de omgevingstemperatuur wordt overgenomen. Een bijkomend voordeel is dat deze betonlook vloer veel minder onderhoud vraagt dan een daadwerkelijk betonnen vloer.  

Gietvloeren in jouw woning

Gietvloeren kunnen je woning een robuuste uitstraling geven wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een betonlook vloer, maar je kunt ook een verfijnder patroon uitzoeken. Doordat gietvloeren een naadloze afwerking hebben geven ze de ruimte al snel een stijlvol karakter. Deze naadloze afwerking maak schoonmaak en onderhoud bovendien een stuk eenvoudiger. Een omgevallen glas sap is snel opgeruimd en alleen al met af en toe vegen en dweilen kan een gietvloer jarenlang mooi blijven. Deze vloeren zijn dus hygiënisch en in combinatie met het warm aanvoelen van de gietvloer is deze vloer een goede keuze voor een gezinswoning. Hoewel vloerverwarming niet noodzakelijk is met een gietvloer is het wel mogelijk te kiezen hiervoor. Je vloer zal dan extra warm en behaaglijk zijn. Bovendien is dit een duurzame zet waarvan je de voordelen eveneens op de energierekening terug kunt zien.

De perfecte werkvloer

Gietvloeren zijn niet alleen stijlvol en functioneel binnen woningen maar zijn ook heel erg geschikt voor bedrijfsruimtes. Doordat deze vloeren hoog belastbaar, vloeistofdicht, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk zijn komt een gietvloer perfect tot recht in garages, fabrieken, horecagelegenheden en ziekenhuizen. Ook is de gietvloer om deze redenen een ideale kantoorvloer. Daarbij is dit vloertype ook nog eens erg slijtvast. Doordat gietvloeren te verkrijgen zijn in diverse unieke patronen en je kunt kiezen voor een specifieke kleur, vind je vlot een variant die aansluit bij het specifieke interieur van jouw woon- of werkruimte. Het is via Gietvloer Pro bijvoorbeeld zelfs mogelijk te kiezen voor een duurzame gietvloer gemaakt van plantaardige biopolymeren.

You Might Also Like