Buitenleven, In de tuin

Een groen gazon in 5 stappen

9 mei 2016

Een mooie groene tuin is iets wat de meeste mensen graag willen voor hun huis. Dit is te bereiken met planten, bloemen en natuurlijk gras. Een mooi groen gazon vergt echter de nodige voorbereiding en onderhoud. Dit proces bestaat uit vijf essentiële stappen. Wordt één van deze stappen overgeslagen dan zal het eindresultaat een minder groen gazon zijn.

Verticuteren

Om gras goed te laten groeien moeten lucht en voedingsstoffen bij de wortels van het gras komen. Door je gazon te verticuteren zorg je ervoor dat deze essentiële benodigdheden de wortels van het gras kunnen bereiken en kan je genieten van een groen gazon.

Graszaden inzaaien

Wanneer er kale plekken in het gazon ontstaan doordat mos verwijderd wordt tijdens het verticuteren moet op deze kale plekken weer nieuwe graszaden ingezaaid worden. Hiermee blijft het gazon in een goede conditie en in één geheel.

Kalk strooien over het gazon

Een groen gazon is voor een groot deel afhankelijk van de PH waarde van de grond waarin het gras groeit. Door kalk te strooien over het gazon haal je de zuurtegraad omlaag en kan het gras genieten van de ideale PH waarde om zo groen mogelijk te groeien.

Bemesten van het gras

Gras heeft net zoals alle andere planten en bloemen in de tuin bepaalde voedingsstoffen nodig. De aarde in de tuin heeft vaak niet alle voedingsstoffen die essentieel zijn voor een groen gazon. Daarom moet het gazon regelmatig extra bemest worden.

Het gazon maaien

Om ervoor te zorgen dat het gazon netjes dichtgroeit en er niet teveel onkruid tussen het gras groeit moet het gazon regelmatig gemaaid worden en de kantjes geknipt. In de periode mei tot oktober kan dit wekelijks gedaan worden.

You Might Also Like