In de tuin

De tuin vernieuwen

11 maart 2016

Wanneer je uitgekeken bent op je tuin en hem wilt gaan vernieuwen is het van belang, dat je afvraagt wat je wilt hebben. Ook wanneer je een woning betrekt, die al een tuin heeft, zal je vaak willen veranderen. Moet het een tuin zijn waarin veel bloemen staan, vaste en eenjarige plaatsen of juist een onderhoudsvrije tuin. De jeugd van tegenwoordig kiezen vooral voor een gemakkelijke tuin. Ze willen een tuin waarin ze kunnen genieten. Wanneer ze in de zomer thuiskomen van het werk willen ze uitrusten in de tuin bij een heerlijk drankje en hapje.

Tuin van tegenwoordig

Bij jongeren zal het vaak een strakke tuin moeten worden. De tuin zal een doorschakeling moeten zijn die van binnen naar buiten doorloopt. Er zal een zekere nonchalance in moeten zitten. Vooral bij een strakke tuin zal worden gewerkt met veel tegels. Wanneer je dan een groot terras hebt wil je het natuurlijk wel fleurig maken. Hiervoor kan je dan bloempotten gebruiken. Bij een strakke tuin horen ook strakke bordes. In zo’n border zal vaak een kruidenhoekje worden aangelegd. Ook zal men kiezen voor een overkapping. Voor de kinderen kan je bij Jouwtrampoline.nl ook een trampoline kopen. De kinderen kunnen dan volop weer spelen in de tuin op hun ronde trampoline.

De overkapping

Een dergelijke plaats, waar je lekker uit de zon kan gaan zitten, is het heerlijk om er te vertoeven. De materialen die tegenwoordig bij een moderne tuin worden gebruikt zijn vaak van steigerhout wat bewerkt is. Dit soort tuinmeubelen zijn vooral geliefd onder de jongeren. Zo wordt ook het huis vanbinnen samengesteld. Ook de accessoires die op een tafel worden geplaatst zijn vaak van hergebruikte materialen.

Architect

U kunt uw tuin eerst laten ontwerpen door een tuinarchitect. Voordat hij aan het werk gaat zal hij eerst met je bespreken wat je wensen zijn. Hij zal deze wensen willen doorvoeren in het ontwerp. Wanneer het ontwerp op papier klaar is zal de architect het eerst met je bespreken. Eventuele aanpassingen kunnen dan nog altijd worden doorgevoerd. Wanneer het ontwerp is goedgekeurd kan het werk worden overgedragen aan een tuinder. Je moet er wel rekening mee houden dat het ontwerpen en het aanleggen van een tuin, zeker als hij een groot oppervlak heeft, kostbaar is. Je zal wel dan kunnen genieten van de tuin.

 

You Might Also Like