In en rondom huis

Kies een deur die bij je woning past

11 maart 2016

 

Wanneer je het huis waar je al jaren in woont wil gaan renoveren of verbouwen komt van het een het ander. De binnendeuren van je woning zijn al jaren gedateerd, dus verstandig om deze ook meteen maar te gaan vervangen. Binnendeuren zijn weer van een ander kaliber dan de buitendeuren. Er bestaat een groot assortiment binnendeuren die online aangeschaft kunnen worden. Het belangrijkste wat je jezelf moet afvragen is, welke deuren geschikt zijn voor je interieur.

Binnendeuren voor elke woonstijl

 

Iedereen is weer anders en elk interieur dus ook. Of je nu een modern of klassiek interieur hebt, binnendeuren van Lundia zijn voor elk huis nodig. Een passende deur voor je inrichting zorgt voor een compleet plaatje. Een aantal woonstijlen met de juiste binnendeuren zijn:

 

Modern interieur

Een modern interieur kenmerkt zich door zijn strakke vormgeving. Materialen die gebruikt worden in deze woonstijl zijn glas, RVS en kunststof. Deze materialen geven dit interieur een strakke uitstraling en zeker wanneer deze in de zwarte en witte tinten worden gebruikt. Een binnendeur voor deze inrichting is dus mooi in het wit zonder verdere poespas. Toch zal een binnendeur met glas ook erg mooi ogen in deze inrichting.

 

Landelijke woonstijl

Een landelijke woonstijl heeft als kenmerken dat er veel natuurlijke materialen worden gebruikt. Hout is er daar een van. Landelijke inrichtingen hebben een warme uitstraling met natuurlijke tinten. Dit zou je ook kunnen laten terugkomen in de binnendeuren voor deze stijl. Maar een mooie witte deur met glaswerk zal ook zeker niet misstaan in deze woonruimte.

 

Industrieel wonen

Een industrieel interieur heeft een stoere wat sobere inrichting. De basis is strak met kleuren zoals grijs, zwart en wit. Een strakke vloer, vaak in de vorm van een gietvloer. Meubels met metaal en grote, grove industriële lampen. De binnendeuren in dit interieur passen het mooist in witte en grijze tinten zonder tierlantijntjes. Een deur is een deur!

 

Voor elk interieur is dus een passende binnendeur te vinden. Wanneer je online gaat kijken kom je de prachtigste deuren tegen en heb je alles bij elkaar. In een bouwmarkt moet je vaak lang zoeken en is de voorraad niet echt groot. Online een binnendeur kopen is echt aan te raden omdat je dan veel keus hebt. 

 

Binnendeuren bestellen

Wanneer je een keus hebt gemaakt welke deuren het gaan worden doe je het volgende:

-De deuren exact gaan opmeten en de draairichting bepalen.

-Wordt het een stompe of een afdekdeur.

-Ga je de deuren zelf afhangen of laat je dit door een deskundige doen.

Wat is het verschil tussen een stompe en een afdekdeur?

 

Stompe deur

Een stompe deur wordt ook wel een inleg- of sponningdeur genoemd. Een stompe deur valt in z’n geheel in een kozijn en wordt afgehangen met scharnieren.

 

Opdekdeur

Een opdekdeur wordt afgehangen met paumelle scharnieren en valt gedeeltelijk ophet kozijn. De voordelen van een opdek binnendeur zijn; dat deze gemakkelijker te plaatsen is dan een stompe binnendeur, en dat je veel minder last hebt van tocht.

Kijk voor meer informatie over binnendeuren op de desbetreffende website.

 

You Might Also Like