In en rondom huis

3 belangrijke tips voor een goede nachtrust

19 april 2017

De slaapkamer is een van de fijnste ruimtes in huis. Tenminste als je iedere avond zonder problemen in slaap valt. Heb je moeite met in slaap komen? Dan kan deze ruimte wat minder goede herinneringen oproepen. Wat kun je daar nou aan doen? In dit artikel lees je 3 belangrijke tips voor een goede nachtrust.

Een rustgevende inrichting

De inrichting van de slaapkamer heeft veel invloed op de manier waarop we slapen. Een drukke kamer met veel tierelantijntjes zorgt er namelijk voor dat jij je ook zo voelt. Heb jij altijd al moeite om in slaap te komen? Zorg dan voor een rustige en kalme inrichting. Een slaapkamer is namelijk bedoeld om in te slapen, richt je kamer dan ook zo in. Kies voor lichte kleuren aan de muur en op de vloer. Wat betreft accessoires kun je wel met kleur spelen, maar maak het niet te gek. En denk eens na over het elektronisch apparatuur, zoals een televisie in de slaapkamer. Nog even tv kijken voordat je gaat slapen lijkt een uitstekende vorm van ontspanning, maar werkt helaas averechts. Kies daarom voor een eenvoudige inrichting met alleen de spullen die je echt nodig hebt.

Een fijn en comfortabel bed

Hét recept voor een goede nachtrust is een goed matras in combinatie met een stevige bedbodem. Een goed matras voorkomt lichamelijke klachten en een stevige bedbodem zorgt voor een betere ondersteuning. De combinatie van beide zorgt dan weer voor een heerlijke nachtrust.

Maar wat is nou een goed matras en een goede bedbodem? Dat is voor iedereen heel persoonlijk. De een houdt meer van een stevig matras met veel ondersteuning en de ander is op zoek naar een matras waarbij je niet zoveel last hebt van de warmte in de zomer. Ben je op zoek naar een matras dat goed ventileert? Dan is bijvoorbeeld een koudschuim topper of een koudschuim matras een goede optie. Om erachter te komen welke combinatie het beste voor jou werkt, moet je de matrassen simpelweg testen. En dat is geen straf, geloof me!

Rust en regelmaat

Met een rustgevende inrichting en een fijn en comfortabel bed heb je al twee stappen in de goede richting gezet. De derde tip heeft volledig met jezelf te maken. Ongetwijfeld ben jij, net als de meeste mensen, tot laat in de avond druk bezig met werk, films kijken of het spelen van een spelletje. Allemaal activiteiten waarbij je lichaam en geest nog volop in beweging zijn. Stap je daarna direct je bed in, dan is het logisch dat je moeilijk in slaap komt. Kom eerst eens goed tot rust voordat je wilt gaan slapen. Zorg voor rust en regelmaat in de avond. Leg een uur voordat je gaat slapen alle elektronica weg. Pak liever een goed boek met een lekkere rustgevende kruidenthee of doe een paar yoga oefeningen. Je zult zien dat je hierdoor gemakkelijker in slaap valt.

You Might Also Like