In en rondom huis

Houd je huis schoner met een HEPA filter

18 augustus 2021

Je leest het goed, je huis is schoner met een schone HEPA filter, HEPA filters vind je sinds de corona crisis overal, in luchtfilters, lucht reinigers maar gelukkig ook steeds vaker in stofzuigers. Dit is van belang om te zorgen voor een constante en goede kwaliteit van de lucht die uit de stofzuiger geblazen wordt.  We leggen in dit blog graag uit hoe en waarom het gebruik van een HEPA filter nodig en toch ook zo cruciaal is.

 

Viezigheid in alle maten geen partij voor HEPA filters

Of het nou gaat om een virus van 0,3 micron groot, of pollen deeltjes van 0,5 micron, HEPA filters zorgen altijd voor een perfecte reiniging van output kanalen waar veelal afvoer of aanvoer lucht door verplaatst wordt. Voor je stofzuiger is dit ook het geval. Iedere 3 tot 6 maanden moet je eigenlijk het filter van je stofzuiger vervangen. Zo weet je zeker dat je stofzuiger de vastzittende deeltjes niet uit het HEPA filter blazen.

 

Welke HEPA filter moet ik kopen?

Zorg dat je het merk en typenummer van jouw stofzuiger weet. Als je dit eenmaal weet, typ je in Google het merk en typenummer in en daar typ je achter “hepa filter”. Wanneer je bij een aanbieder komt van het juiste HEPA filter voor jouw stofzuiger controleer je of het filter aan de ISO normen voldoet en gecertificeerd zijn in Europa. Zo weet je zeker dat je het juiste filter besteld en dat jouw huis weer hartstikke mooi schoon blijft! Heb je jouw stofzuiger gekocht bij een fysieke winkel? Dan kun je daar natuurlijk ook even langs gaan. Dat is net zo makkelijk en ook nog eens gezellig. 

Conclusie

Je stofzuigerzak controleerde je waarschijnlijk al regelmatig, maar vanaf nu dien je ook om de 3 a 6 maanden even je HEPA filter te controleren. 

You Might Also Like