In en rondom huis

Hoe berg je thuis je spullen goed op? 6 tips voor veiligheid in huis

9 maart 2022

Je veilig voelen in huis is het belangrijkste wat er is, vooral in je eigen huis. Spullen kun je thuis goed opbergen in bijvoorbeeld in een kast, opbergboxen of achter de schotten op zolder. Maar hoe maak je nou jouw huis veilig? Hieronder een aantal tips hoe je het best jouw huis zo veilig mogelijk kunt maken. 

1. Beveiligingscamera’s

Vind je het fijn om de mogelijkheid te hebben om jouw huis van een afstand in de gaten te houden? Dan is een beveiligingscamera een goede optie. Er zijn veel verschillende beveiligingscamera’s waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een camera waar je een boodschap in kunt spreken of een camera die alleen beeld weergeeft wanneer er beweging in de woning is als je niet thuis bent. 

2. Slimme verlichting en deurbel

Tegenwoordig zijn er zo veel slimme en innovatieve technologieën. Van slimme verlichting die je via je telefoon kunt bedienen tot een deurbel met camera waar je een boodschap kan inspreken. Dit hadden we jaren geleden niet kunnen bedenken. Dus laten we er dan ook gebruik van maken! De verlichting kun je eventueel instellen op tijden die je normaal ook thuis bent zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Daarentegen kun je via de slimme deurbel in de gaten houden wie voor de deur staat en een boodschap doorgeven aan bijvoorbeeld de postbezorger wanneer je niet thuis bent. 

3. Buitenverlichting rondom de woning 

De derde tip: buitenverlichting. Buitenverlichting rondom de woning staat niet alleen mooi, maar biedt ook nog eens veiligheid. Bijvoorbeeld buitenverlichting met bewegingssensor schrikt af voor inbrekers of andere mensen die niet bij de woning hoeven te zijn. 

4. Veiligheidssloten

Veel inbraken gebeuren via de voor- of achterdeur. Dit gebeurt gewoonweg met een pasje of een andere handige tool die inbrekers gebruiken. Een sleutelslot is dus niet voldoende op de voor- en achterdeur. Veiligheidssloten zijn veel steviger dan een normaal slot en beschermen tegen inbraak. Kies hierbij ook voor een ervaren vakman die dit veiligheidsslot voor jou kan plaatsen. 

5. Brandblusser

In de keuken komen helaas de meeste branden voor wat vaak ook kleine branden zijn. Een handige tip is om in het keukenkastje een spraybrandblusser te plaatsen. Ook een blusdeken in de keuken is van groot belang. Zo kun je goed handelen mocht er toch een brand(je) uitbreken.

6. Kluis

Het geeft ook een veilig gevoel wanneer je waardevolle spullen veilig kunt opbergen in een kluis. Hierbij kan worden gedacht aan sieraden, horloges, belangrijke documenten, paspoorten of contant geld maar ook emotionele spullen zoals foto’s of bepaalde erfstukken. Berg dit veilig op achter slot en grendel waar niemand bij kan. Een kluis is hier dus ideaal geschikt voor! Een kluis biedt overigens niet alleen bescherming tegen inbraak, maar kan ook bescherming bieden tegen brand. 

Kluis kopen?

Kluizen zijn er in verschillende formaten en gewichten. Je kan ook nog kiezen tussen een kluis met sleutelslot of elektronisch codeslot. De aankoop van een kluis wordt vaak gebaseerd op de waarde van de inboedel van de kluis. Wil je meer informatie over kluizen? Neem dan contact op met Kluizen.nl of wil je direct een kluis kopen? Bekijk dan het volledige aanbod. Daarnaast biedt Kluizen.nl ook een breed assortiment aan brandblussers aan. 

You Might Also Like