In en rondom huis

Spa plaatsen

29 april 2022

Wil je thuis een spa omgeving creëren? Dat kan heel gemakkelijk door een spa te plaatsen. Een spa plaatsen laat je natuurlijk doen. De vraag is waar je je spa plaatsen wil. Dat kan bijvoorbeeld in je tuin. In je tuin is een jacuzzi inbouwen heel gemakkelijk. Het is vaak ook het beste bereikbaar en je hebt geen beperkingen. Maar niet iedereen heeft een tuin om een spa te plaatsen. Je kunt ook op je balkon of op je dak een spa laten plaatsen. Daarbij moet je wel rekening houden met het gewicht van de spa.

 

Op je balkon of dak

Als je een balkon of dakterras hebt, heb je misschien de ruimte om een spa te plaatsen. Maar een balkon of dak moet wel de spa kunnen dragen. Zorg dus dat je weet of je dak of balkon voldoende draagkracht heeft. Daarbij moet je niet alleen rekening houden met het gewicht van de jacuzzi inbouw. Een jacuzzi is gevuld met water natuurlijk een stuk zwaarder. En meestal zal er ook zeker één persoon in de spa zitten. Soms zelfs meerdere. De meeste jacuzzi’s zijn natuurlijk gemaakt voor meerdere personen.

 

Soorten

Ronde jacuzzi’s zijn voornamelijk gemaakt om samen in te zitten. Er zijn ook jacuzzi’s waar je in kunt liggen. Daar is vaak ruimte voor minder mensen. Ze zijn ook eerder vierkant of rechthoekig. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Je kunt voor je spa ook bepalen welke houttint je de buitenkant wil hebben en welke kleur je wil voor de badkuip. De badkuip kan wit of marmerwit zijn. De buitenrand kan in drie houttinten van cederhout geleverd worden: rood, naturel of greywash.

You Might Also Like