Groen wonen

Duurzame cups van Dolce Gusto

29 april 2022

Het milieu mag niet worden vergeten, ook niet bij het drinken van een kopje koffie. Daarom zet Dolce Gusto zich in voor manieren om milieuvervuiling te beperken. Het is van toegevoegde waarde als de cups die voor de koffie worden gebruikt, niet allemaal in de prullenbak en bij het afval belanden. Dan wordt er niet veel meer mee gedaan.

Het is beter om de cups te recyclen of om gebruik te maken van een hervulbare variant. Dan komen de cups na het gebruik om een betere plek terecht en kun je ze mogelijk zelfs hergebruiken in je Dolce Gusto machine. In dit artikel lees je daar meer over.

Recycle systeem capsules

Wat erg handig is bij Dolce Gusto, is de recyclezak. Als je je Dolce Gusto cups hebt gebruikt, kun je ze in die zak doen en afleveren bij een pakketpunt. Dolce Gusto zorgt er dan voor dat de cups op de juiste manier worden gerecycled, en weer worden hergebruikt. Een goed doordacht en duurzaam systeem dat ook bijdraagt aan een beter milieu.

Helaas is het op het moment niet mogelijk om gebruik te maken van de zak. Er zijn enkele problemen met het vinden van het juiste pakketpunt om het inzamel proces op gang te brengen. Het is alsnog beter om de cups zelf te bewaren en te wachten op het moment dat je ze weer in kunt leveren. Dat is beter voor het milieu.

Duurzame capsules

Wat tevens een leuke ontwikkeling is voor de koffie van Dolce Gusto zijn de hervulbare cups. Deze hebben het standaard formaat van een Dolce Gusto cup en passen dus in de machine. Ze zijn afsluitbaar en je moet ze zelf vullen met gemalen bonen. Zo kun je zelf bepalen welke koffiebonen je gebruikt en draag je bij aan het milieu. Je kunt er een maatschepje bij bestellen zodat je precies het juiste formaat kunt hanteren.

Denk je er bovendien aan om een Dolce Gusto apparaat aan te schaffen? Kijk dan eens op dolcegustoaanbieding.nl voor een goede aanbieding.

You Might Also Like