In en rondom huis

Sisal vloerkleed

25 mei 2022

Een sisal vloerkleed is een product dat is gemaakt van volledig natuurlijke materialen. Sisal is namelijk een product dat gemaakt wordt van de bladeren van een Agave soort, die in tropische landen groeit. De vezels in de bladeren worden gedroogd tot sterke draden en daarvan worden uiteindelijk vloerkleden gemaakt. Een van de meest belangrijke kenmerken van sisal is, dat de vezels enorm sterk zijn. Een vloerkleed heeft daardoor een lange levensduur. Als het na gebruik wordt weggegooid is het biologisch afbreekbaar, zodat er geen schadelijke effecten zijn voor het milieu. Dit is één van de redenen waarom deze vloerkleden steeds populairder aan het worden zijn.

Natuurlijke uitstraling

De kleur van sisal is van nature licht- tot donkerbruin. Een sisal vloerkleed dat niet is bewerkt heeft deze kleur ook, en dat zorgt voor een warme uitstraling. Daardoor past zo’n vloerkleed in bijna elk interieur, of het nu om een klassieke inrichting of een strakke moderne inrichting gaat. Er bestaan methoden om het sisal een andere kleur te geven. Er zijn prachtige voorbeelden van ontwerpen van vloerkleden van sisal met gele, groene, rode en antraciet grijze kleuren. Welke kleur het materiaal ook krijgt; het houdt zijn aantrekkelijke natuurlijke uitstraling.

Kwaliteit

Wat kwaliteit betreft is een sisal vloerkleed bijzonder sterk. Het materiaal is zeer slijtvast. Een vloerkleed blijft jarenlang mooi, ook als het heel veel wordt gebruikt. Ondanks dat een vloerkleed van sisal niet hoogpolig is, werkt het goed als isolatie tegen kou. Het is geen enkel bezwaar om er in de wintermaanden met blote voeten op te lopen. Bij sisal heb je ook geen last van de opbouw van elektrostatische lading. Bij veel moderne kunststof vloerkleden is dat wel het geval, met als gevolg dat je door het lopen over het tapijt vervelende elektrische schokjes kunt krijgen. Een andere positieve eigenschap van sisal is, dat het een deel van het overtollige vocht in woningen absorbeert.

Mooie ontwerpen

Wie een sisal vloerkleed wil aanschaffen heeft de keus uit vele mooie ontwerpen. Er zijn rechthoekige of langwerpige kleden te koop, maar het is met sisal ook mogelijk om op allerlei creatieve manieren motieven in het kleed te vlechten. Door het vlechten ontstaan ook weer interessante kleureffecten. Een bijkomend voordeel van sisal is, dat deze vloerkleden qua prijs erg gunstig zijn geprijsd ten opzichte van vloerkleden van veel andere materialen. Het is mogelijk om een keus te maken uit één van de kant-en-klare ontwerpen in de webshop, maar er kan ook een vloerkleed op maat gemaakt worden.

 

Tip: NADUVI

You Might Also Like