Buitenleven

Tips bij het kopen van een steigerhouten loungeset

25 mei 2022

De zomer is in zicht en dus zijn we weer vaker in de tuin te vinden. Ben jij op zoek naar een goede loungeset? Met zoveel keuze en mogelijkheden is het soms lastig kiezen. In deze blog vertellen wij je graag waar je op moet letten bij de aanschaf van een steigerhouten loungeset.

Tip 1: kies het type loungeset

Er zijn verschillende soorten loungesets. De ruimte waar de loungeset staat is bepalend voor het type loungeset die je kiest. Meet daarom altijd de beschikbare ruimte in je tuin nauwkeurig op. Kijk vervolgens goed wat voor soort loungeset hier het beste zou passen. Is een hoekbank mogelijk of toch niet? Leg desnoods iets op de grond om het visueel te maken.

 

Heb je niet zoveel ruimte tot je beschikking? Kies dan bijvoorbeeld voor een chaise longue. Hiermee maak je op een slimme manier gebruik van de ruimte die je wel hebt. Wil je graag een knus hoekje creëren? Dan is een compacte loungeset misschien wel iets voor jou. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset van 1,50 bij 1,50 meter.   

Tip 2: ga na welke loungeset bij jouw stijl past
In het ideale geval is een tuin een verlenging van je woonkamer. Het moet passen bij het interieur in je huis. Denk dus niet alleen na over de vorm, maar ook over stijl. Het handige van steigerhout, is dat het zeer goed te combineren is met verschillende stijlen.

Zo past dit materiaal goed bij modern uitziende meubels, maar kan je ook gemakkelijk een ‘beach look’ creëren door meubels van steigerhout te combineren. Zoals te zien is bij loungebank Tucson of loungeset Dover. De planken zijn hier speels geplaatst, waardoor je automatisch een strandgevoel krijgt.

Tip 3: bedenk welke mate van comfort jij wilt

Bedenk bij de aanschaf van de loungeset hoeveel comfort jij graag wilt. Zo kun je in onze webshop banken bestellen met schuine rugleuningen, maar ook brede leuningen. Met een schuine rugleuning kun je lekker languit liggen, terwijl je drankje op de brede leuning staat. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Wil je ook goed kunnen werken in de tuin? Dan is een schuine rugleuning niet ideaal. Kies dan bijvoorbeeld voor de chaise longue, zodat je alsnog lekker languit kunt liggen. 

Tip 4: een loungeset en tuinset in één

Grote kans dat de combinatie van een loungeset en een tuinset niet gaat passen in jouw tuin. Het goede nieuws is dat je niet hoeft te kiezen tussen de twee. Er is namelijk een gouden middenweg. Schaf een loungeset aan en pas de maten aan. Verhoog het zitvlak een beetje en koop hierbij een prachtige tuintafel van steigerhout met tuinstoelen. Zo heb je de gemakken en het comfort van beide. 

You Might Also Like