Buitenleven

De voordelen van kunstgras

24 februari 2017

 

 

 

Kunstgras kan worden gebruikt voor verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld voor het indoor hockey, tennis of voetbal. Maar tegenwoordig kan het ook heel goed in de tuin, voor als er geen tijd is om echt gras bij te houden en te verzorgen. Kunstgras lijkt dankzij moderne technologie, verschillende groentinten en glasvezels steeds meer op natuurlijk gras. Het voordeel aan kunstgras is dat het verschillende kwaliteiten kan worden gegeven die kunnen worden aangepast aan het gebruik en de ruimte waarvoor het bestemd is.

Er is bijvoorbeeld de keuze voor kunstgras genaamd ‘’landscape’’ voor een mooie strakke grasmat. Daarnaast is er ook nog speelgras, bedoelt voor intensief gebruik zoals sporten of spelen. Er bestaat dus kunstgras voor verschillende activiteiten. Naast deze eigenschappen heeft kunstgras ook nog een aantal andere voordelen. Het hoeft bijvoorbeeld niet gemaaid te worden, en ook de randjes hoeven niet bijgeknipt te worden. Verticuteren of bemesten is niet nodig, daarnaast blijft het gras mooi als er op gespeeld en gelopen wordt. Er ontstaan dus geen dorre plekken of modderpoelen. Wat ook fijn is aan kunstgras, is dat er geen onkruid tussendoor groeit. Dit betekend dat er dus geen onkruid meer gewied hoeft te worden!

Naast een tal van praktische voordelen, heeft kunstgras ook als voordeel dat mensen met een graspollenallergie nergens last van hebben. Tijdens de lente en zomermaanden kan er dus gewoon in het gras gezeten worden. Ook verkleurt het gras niet bij zonlicht, dit omdat het kleurecht is en is gemaakt volgens Europese normen. Verder is kunstgras zeer comfortabel, er kan blootsvoets op worden gelopen, gespeeld en gelegen. Zware objecten zoals speeltoestellen kunnen er ook op geplaatst worden, er ontstaan geen kale plekken door het gewicht van deze objecten. Kunstgras geeft ook niet af, dus geen last meer van groene kinderkleding na het spelen.

Als je bang bent dat het gras er te nep uitziet, hoef je je hier ook geen zorgen over te maken. Er bestaan namelijk ook soorten gras waar dunne mosdraadjes doorheen zijn geweven voor een natuurlijke look. Ook door gebruik te maken van verschillende soorten groen ziet het gras er zeer realistisch uit. In de eerste instantie is de aanschaf van kunstgras vrij prijzig, maar doordat je natuurlijk gras constant moet  maaien, bemesten, besproeien en bezig bent met onkruid wieden krijgt kunstgras al snel zijn meerwaarde. Als je op zoek bent naar kunstgras, kan je bijvoorbeeld bij koopjekunstgras.nl je 3 favoriete grassoorten aangeven waarna zij een gratis staaltje kunnen sturen. Dit zodat een overwogen keuze kan worden gemaakt. Het kiezen van het juiste soort gras is immers belangrijk voor je omgeving!

You Might Also Like