Buitenleven

Zonnepanelen kopen: 5 punten om op te letten!

22 december 2021
zonnepanelen

Als je op zoek bent naar zonnepanelen en je er een beetje in verdiept zie je ook hierin veel soorten verschillen. Zo zijn er verschillende soorten toepassingen met elk eigen voor- en nadelen. Maar waar moet je nu op letten bij de aankoop? Dat lees je natuurlijk in dit artikel. Zo ervaar je straks nog meer plezier van je zonnepanelen.

 

De zonnepanelen prijs ging afgelopen jaren door het dak. Maar gelukkig is dat al lang niet meer zo door het grote aanbod en verschillende soorten zonnepanelen die er zijn. Tijd om goed na te denken over zonnepanelen en te weten waarop je moet letten.

1. De juiste soort zonnepanelen

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen. Het is dus absoluut iets waar je goed op moet letten. Lang niet iedere zonnepaneel levert namelijk evenveel energie of heeft dezelfde voordelen. Zo geldt bij zonnepanelen absoluut dat goedkoop duurkoop kan zijn. Omdat de goedkoopste zonnepanelen minder opbrengsten heeft waardoor je de investering minder snel terug kunt verdienen en de energierekening minder daalt dan je verwacht had.

2. Opbrengst van de zonnepanelen

Elk soort zonnepaneel heeft een eigen energie opbrengst. Zo zijn de goedkopere panelen vaak minder rendabel dan de duurdere varianten. Waardoor je in theorie minder panelen op het dak nodig hebt. 

3. De zonnepanelen capaciteit

De capaciteit van zonnepanelen verteld hoe veel energie de panelen opbrengen gedurende de dag. Dit kan verschilt echt per paneel. Sommige panelen hebben een hoge capaciteit. Je hebt deze panelen dus sneller terugverdiend. 

4. Hoeveel zonnepanelen kosten

De kosten van zonnepanelen verschilt aanzienlijk. Waarbij de prijs voor een groot deel van het soort paneel afhankelijk is. De goedkope panelen zijn vaak groter terwijl ze minder gaan opbrengen dan de kleine en dunne moderne en duurdere varianten. Het kan dus goed zijn om te overwegen meer geld te investeren zodat je duurdere panelen op het dak kan laten plaatsen. 

5. Benodigde afmeting

Ook de benodigde afmeting van zonnepanelen verschilt aanzienlijk per soort. Zo kan een heel dak voorzien van zonnepanelen minder opbrengen dan wanneer je een kleiner soort zonnepaneel kiest met een hogere opbrengst. Overweeg dus echt welk soort er het beste bij je past.

 

You Might Also Like