Buitenleven

Inkijk in de tuin? Hier drie tips voor meer privacy!

22 maart 2022

De lente begint binnenkort. Dit betekent dat we binnen korte tijd weer meer van het zonnetje kunnen genieten. Er is niets mooiers om na een lange werkdag lekker wat tijd door te brengen in de tuin en te genieten van de zon. Dit is erg lastig wanneer het voelt alsof alle ogen van de mensen in de buurt op je gericht zijn. Je wilt natuurlijk doen en laten wat je wilt, zonder rekening te hoeven houden met pottenkijkers. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden als je meer privacy wilt in de tuin. We hebben een paar handige opties voor je op een rijtje gezet voor als je opzoek bent naar een omheining voor in de tuin. Dit zorgt ervoor dat je dit jaar echt kunt genieten!

Een haag

Wanneer je groen in de tuin belangrijk vindt, dan kun je kiezen voor een haag. Zo behoud je een rustig en natuurlijk effect als het om de stijl van een tuin gaat. Nu zul je misschien denken dat het nog jaren duurt voordat de haag groot genoeg is om pas echt privacy te bieden. Gelukkig, zijn er verschillende kwekers die hagen van een of twee meter groot aanbieden. Zo kun je binnen korte tijd al de voordelen van een haag genieten. Het is wel van belang dat een haag met regelmaat onderhouden wordt. Op de website van haag-planten.nl kun je terecht voor een groot aanbod aan hagen.

Een schutting

Tegenwoordig zijn er schuttingen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Als je de tuin strak en modern hebt ingericht, zou een zwarte schutting goed kunnen bijdragen aan de stijl van de tuin. Mocht je niet te veel groen willen, maar toch willen gaan voor een natuurlijke look? Dan is het altijd mogelijk om een schutting van hout te laten plaatsen. Over het algemeen raden we een schutting aan van 180 cm. Dit is voldoende om de privacy te bewaren. Een hogere schutting zal voor meer schaduw zorgen, dit is vaak niet wenselijk voor de beplanting in een tuin. Vind je het leuk om de laatste trends te volgen? Ga dan voor een schutting van aluminium. Dit zorgt voor een uniek en stijlvol effect.

Steenkorven

Wil je gaan voor een chique look? Dan kunnen steenkorven de uitkomst bieden. Deze korven worden leeg geplaatst. Je kunt ze in delen aanschaffen, dus je kunt zelf bepalen hoe hoog en hoe lang het oppervlakte van de afbakening is. Nadat ze geplaats zijn kun je ze vullen met breukstenen. Deze stenen zijn verkrijgbaar in allemaal verschillende soorten en kleuren.

You Might Also Like