Buitenleven

Vijf tips voor een ideale tuin in 2022

22 maart 2022

Het is voorjaar en dat betekent dat we weer de tuin in kunnen. Na een lange, natte en grijze winter hunkeren we daar allemaal naar. Dus is het belangrijk om een mooie, gezellige én praktische tuin te creëren. Maar, hoe pak je zoiets nou goed aan? Wij geven je een paar goede tips om de ideale tuin te maken, zodat jij straks optimaal kunt genieten.

Tip 1: Welke aspecten zijn voor jou belangrijk?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke kenmerken jouw droomtuin moet hebben. Moet hij onderhoudsvriendelijk zijn of houd je wel van tuinieren? Wil je van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar in de tuin kunnen zitten? Wil je lekker vaak buiten eten en barbecueën? Moet er speelruimte zijn voor de kinderen? En ga zo maar door. Deel je wensenlijstje in twee categorieën in: welke onderdelen moeten er beslist in en welk zou je graag willen, maar zijn niet echt een must. Met dit lijstje kun je vervolgens gaan kijken naar wat de mogelijkheden zijn met het aantal beschikbare vierkante meters in je tuin en de hoogte van je budget. Zo krijg je snel inzicht in wat je zou willen, wat er mogelijk is en daardoor ook waar je het beste kunt beginnen.

Tip 2: Tuinhuisje

Denk daarbij ook een aan een buitenverblijf. Een tuinhuisje geeft namelijk extra veel sfeer en gezelligheid en biedt diverse mogelijkheden voor opbergruimte, buitenkeuken, loungeplek, speelruimte etc. Wil je meer weten en zien wat er allemaal mogelijk is? Kijk een bij het brede productassortiment van Tuin Huis Winkel. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor de grote projecten voor jouw droomtuin en ideale buitenleven. Een veranda, schuur of tuinhuis bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn heel divers en je kiest overeenkomstig jouw wensen en de afmetingen van je tuin. Overigens kun je bij Tuin-Huis-Winkel ook veel tuinhuisjes op maat krijgen, zodat je elke centimeter optimaal benut. Daarnaast wordt je er ook erg goed geholpen wanneer je advies wil. Wil je weten wat een tuinhuisje kost? Dit hangt uiteraard af van het model en de afmetingen ervan. Zo heb je al een eenvoudige tuinschuur vanaf € 649,- en voor het allermooiste en -grootste kom je uit op een kleine 20 mille. Kortom, voor elk budget is er wel een geschikt tuinhuis te vinden.

Tip 3: Indeling

Wanneer je weet wat je wensen zijn, ga je kijken hoe je dit kunt inpassen in je tuin. Meet eerst nauwkeurig de afmetingen op. Bedenk welke aanwezige elementen weg moeten en welke er moeten blijven. Teken een plattegrond met de omtrekafmetingen en de blijvende elementen erin. Nu kun je gaan kijken waar je tuin huis en andere elementen moeten komen. Wil je een mooie tuin vol planten? Dan kun je ook een tuinarchitect in de hand nemen. Wanneer je een tuinhuis gaat bouwen, moet je natuurlijk rekening houden met de voorschriften. Wil je bijvoorbeeld weten hoe hoog je tuinhuis mag zijn? Informeer even bij je gemeente naar de regels en vraag of je al dan niet een vergunning aan moet vragen.

Tip 4: Zon en schaduw

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden is de lichtinval. Ligt je tuin op het zuiden, dan heb je zo’n beetje de hele dag zon. Het is tijdens warme perioden dan erg fijn als je een schaduwrijke plek hebt, bijvoorbeeld onder de veranda of in de schaduw van een boom. Wil jij in je achtertuin een fijne plek om te zonnen, dan moet je ook daar rekening mee houden. Kortom, kijk ook hier naar wat je wensen en de mogelijkheden zijn, rekening houdend met de ligging van je tuin en de aanwezige schaduwelementen (boom, muur, woning van de buren etc.)

Tip 5: Zelf klussen vs. aannemer/tuinman

Ben je zelf best handig, dan kom je een heel eind als je eigenhandig je tuin gaat verbouwen. Denk daarbij wel aan je eigen veiligheid en neem de nodige veiligheidsmaatregelen voor tijdens het verbouwen. Je kunt ook gaan voor een tussenweg: laat je tuinhuis van Tuin Huis Winkel bouwen door de vakman en doe de rest zelf. Zo blijft je project haalbaar en is je tuin nog vóór de zomer klaar en kun je het hele seizoen genieten!

You Might Also Like