Veilig wonen

Arnhem is de onveiligste gemeente van Gelderland

24 maart 2022
arnhem

De stad Arnhem is gelegen in provincie Gelderland en uit misdaadcijfers blijkt dat Arnhem de onveiligste gemeente van Gelderland is. op nummer twee staat Nijmegen, op drie Tiel, op vier de stad Ermelo en op vijf Ede. Dit is gebaseerd op het aantal aangiftes die zijn binnengekomen bij de politie. Landelijk staat Arnhem op plaats 11 als het gaat om de onveiligste gemeenten in ons land. Op 112 Arnhem vind je dan ook veel berichten over de misdaden die in de stad plaatsvinden.

 

In Arnhem is echter wel een duidelijke daling in het aantal aangiftes zichtbaar, wat dus een positief punt vormt voor het bestrijden van de misdaad in de stad. De politie is zichtbaar aanwezig en probeert meer en meer om de stad veiliger te maken. Vooral het aantal autodiefstallen en woninginbraken nam fors af. Wel neemt het aantal zakkenrollers en vernielingen in de stad nog steeds toe. De politie is samen met wijkagenten druk bezig om dit te verminderen, door met jongeren in de stad in gesprek te gaan en waar nodig op te treden. Ook mishandeling komt nog steeds veel voor in de stad. Wellicht ligt het aantal gevallen van mishandeling tijdens de corona periode nog hoger, omdat veel mensen psychische klachten ontwikkelen door de crisis waarin we ons als land zijnde bevinden en veel thuis moeten blijven en daar regelmatig aan onderdoor gaan. 

Maatregelen 

In de kadernota die is vastgesteld door onder andere de burgemeester staan zeven prioriteiten genoteerd om de criminaliteit verder terug te dringen. De belangrijkste punten hiervan zijn illegaal gokken, witwassen, drugshandel, criminaliteit onder de jeugd, huiselijke geweld, verwarde personen en discriminatie. Naast deze zeven punten waar de prioriteit het hoogste ligt, is internetcriminaliteit ook een ernstig probleem. Door een wijkgerichte aanpak op te stellen, waarbij wijkagenten en coaches meer in gesprek gaan met de jongeren, hopen zij de criminaliteit deels terug te dringen, aangevuld met de mogelijkheden om harder op te treden bij overtredingen. Vind je het interessant om op de hoogte te zijn van de laatste calamiteiten in de buurt? Op Hardnieuws vind je het laatste 112 nieuws bij jou uit de regio.

You Might Also Like