Uncategorized

Waarom het belangrijk is om een bouwkundige keuring te doen

25 maart 2022

Wat zou het akelig zijn als je een nieuw huis koopt en je wordt geconfronteerd met heel wat verborgen gebreken. Je zou in zo een geval kunnen aankloppen bij de vorige eigenaar omdat hij ze heeft verzwegen. Maar als dat niet het geval is kan je op den duur heel veel geld uitgeven om de gebreken te repareren. Om deze ellende te voorkomen is het daarom belangrijk om voor dat je een huis gaat kopen een bouwkundige keuring laat uitvoeren. 

Uitvoeren van een bouwkundige keuring

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring kan je behoeden voor onaangename verrassingen. Dit is zeker een noodzaak wanneer het gaat om oudere huizen. Maar het is ook een goed idee om zo een keuring te laten doen bij wat nieuwere woningen. Ook al zou je het doen voor je eigen zekerheid. 

Emotionele gebeurtenis

Het kopen van een huis is een emotionele gebeurtenis omdat je je goed moet voelen bij het huis dat je graag zou willen kopen. Deze periode van een huis kopen kan ook behoorlijk stresserend zijn. Het kan dan gebeuren dat je niet nuchter na kan denken. Omdat het om een grote investering gaat is het wijs om een objectieve bouwkundige keuring te laten uitvoeren door een bouwkundig expert. Zo weet je zeker dat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. 

Waarop wordt gelet tijdens een bouwkundige keuring

Tijdens zo een keuring zal er gelet worden op verschillende zaken zoals het dak, de kozijnen, het metselwerk, de deuren en de ramen. Ook kijkt hij naar de keuken en het sanitair, de staat van de elektra, de verwarming en de boiler. De regenafvoer en de riolering, het leidingwerk, de garages en de bijgebouwen worden ook gecontroleerd. Aan de hand van de bevindingen van de inspecteur zal hij een rapport opstellen met daarin een compleet overzicht geven van wat hij heeft aangetroffen. Daarnaast krijg je ook een overzicht van de totale kosten. Kosten die je direct zal moeten maken om bepaalde gebreken op te lossen en een kostenplaatje van kosten die je op lange termijn zal moeten doen. 

 

You Might Also Like