Inrichting

Je tegelvloer schoonmaken

28 maart 2022

Tegelvloeren hebben nog wel wat onderhoud nodig om ze schoon te houden. De meeste dingen die je moet doen om een ​​tegelvloer schoon te houden zijn heel eenvoudig. Vegen en stofzuigen zijn een van de meest elementaire dingen die je kunt doen om tegels schoon te maken. De meeste mensen houden van tegels omdat je ze kunt vegen of dweilen, in tegenstelling tot vloerkleden waar je echt een stofzuiger nodig hebt. Het dweilen van tegels is ook geweldig omdat het oplicht nadat het is gedweild. Zorg ervoor dat je een geurig schoonmaakmiddel gebruikt, zodat het blijft plakken en je tegel kamers lekker gaan ruiken. Een van de meer gecompliceerde dingen is wanneer de voegen zijn gebarsten. Je moet voegen altijd goed gevuld houden, zodat vuil niet tussen je tegels komt te zitten. Er zijn ook enkele zelfgemaakte schoonmaakmiddelen die je overal op internet kunt vinden om je tegels schoon te maken. Je kunt het beste gewoon huis schoonmaakproducten gebruiken bij het wassen van je tegelvloeren.

 

Wat moet je vermijden bij tegelvloeren?

Met tegelvloeren hoef je niet heel voorzichtig te zijn. Het enige dat je moet vermijden zijn krachtige stoten zoals het laten vallen van een hamer. Er zijn een paar opvallende dingen waar je rekening mee moet houden om je tegelvloer in goede staat te houden. Gebruik geen producten die citroen, azijn of andere zure stoffen bevatten. Deze stoffen taste de kleur van je tegel aan. Gebruik bij het reinigen van je tegels milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen die gegarandeerd je tegels reinigen zonder de kleur te verpesten. Als je een plas water ziet moet je deze ook snel opdweilen. Tegels zijn vaak te glad als er water aanwezig is. Zelfs de meest grove tegels kunnen glad zijn. Schimmel kan ook groeien op tegels die dagenlang nat blijven. Zorg er dus altijd voor dat je je tegelvloeren goed dweilt en droogt.

 

Voeg wat vloerkleden toe

Als je een tegelvloer hebt, kan het best lastig zijn om op blote voeten te lopen. Als het te koude is zijn de tegels namelijk ook koud en dat kan oncomfortabel zijn. Omdat tegels warme en koude temperaturen goed geleiden, is het het beste om een ​​combinatie van vloerkleden te combineren met tegelvloeren. In een woonkamer is het raadzaam om in het midden een vloerkleed toe te voegen. Ruimtes waar je gewoonlijk je op blote voeten rondloopt terwijl je ontspant en tv kijkt, zijn de beste posities voor je vloerkleden.

You Might Also Like