Inrichting

DIY of een oplossing kopen: Geen lelijke radiatoren meer!

8 april 2021

Hoewel je er midden in een koude winter misschien dankbaar voor bent, kan een lelijke henrad radiator een doorn in het oog zijn. Het zorgt ervoor dat je kamer decoreren een lastige klus is. Afbladderende verf, de verkeerde kleur of vorm, of een ongemakkelijke locatie kunnen allemaal van een radiator de minst favoriete stuk van jouw huis maken. Zelfs als je er geen probleem mee heeft hoe het eruit ziet, kan het zijn dat het ruimte in beslag neemt dat beter kan worden gebruikt. Maar geen zorgen, hier kunnen we wat aan doen! 

Maak er een multifunctionele radiator van

De eenvoudigste optie is het plaatsen van een tafel boven de radiator. In de zomer, als de radiator niet in gebruik is, kun je zelfs een laken op tafel leggen en de radiator helemaal verbergen. Er zijn echter enkele kanttekeningen bij deze oplossing. De tafel moet boven jouw specifieke radiator passen en genoeg ruimte behouden aan de zijkanten. Anders is er een kans dat het tafelmateriaal beschadigd door de hitte. 

Een andere gemakkelijke manier om de radiator werkbaar te maken, is door er een plank boven te plaatsen. Je kunt misschien een plank bovenop de kachel zelf plaatsen, maar dan moet je er zeker van zijn dat het is gemaakt van materiaal dat niet door de hitte wordt beschadigd. Dikke, ongeverfde stukken hout, of platen van steen of tegels, zijn goede opties. Je kunt het dan zelfs gebruiken om je drankjes warm te houden.

Voor meer vrijheid met de plank materialen, bevestig je de plank een paar centimeter boven de radiator aan de muur. Kunst en accessoires kunnen helpen om het oog omhoog te trekken en weg van de radiator. 

Koop een radiator cover

Als afleiding van de radiator niet genoeg voor je is, overweeg dan een cover. Deze hoezen zijn in verschillende maten en stijlen te krijgen, soms kunnen ze zelfs aangepast worden naar jouw radiator. 

Als je liever kies voor een doe-het-zelf project dan koopt, dat kan ook! Er zijn verschillende instructies online beschikbaar. Ervan uitgaande dat je al over het gereedschap beschikt, zou je in een weekend je eigen radiatorhoes op maat kunnen maken. Tegen aanzienlijk lagere kosten dan een gekochte variant. Je zou bijvoorbeeld ook rustiek pallethout kunnen gebruiken om karakter en textuur toe te voegen aan de ruimte. Er is echt geen tekort aan mogelijkheden om een radiator te verhullen als je in een creatieve bui bent. 

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/

 

You Might Also Like