Elektronica, In en rondom huis, Inrichting

Elektronica | Home cinema in huis: hoe pak je dit aan?

7 oktober 2015

Elektronica | Home cinema in huis: hoe pak je dit aan?
Home cinema wordt door veel mensen beschouwd als de kers op de taart als het gaat om de inrichting van een woning. De woonkamer is pas echt af als je er mooie films kunt kijken. Met mooie films bedoelen we natuurlijk niet alleen films die zélf mooi zijn, maar vooral films die mooi en goed weergegeven worden. Maar waar moet je eigenlijk op letten?

Zorg voor goede apparatuur

Voor de meesten is het wel duidelijk, maar toch wagen veel mensen zich weer aan goedkope apparatuur. De apparatuur is het belangrijkste van de hele home cinema. Bespaar dus niet op apparatuur en spaar juist liever wat langer door tot je die mooie beamer kunt kopen of die dikke speakers. Houd het ook mooi in evenwicht allemaal. Een veel te dure HD beamer met hele slechte speakers zal dramatisch zijn en de beleving teniet doen. (Zoekt u een goede beamer? Bekijk de beamers bij Beamerwebwinkel.com.) Andersom geldt hetzelfde. Een oude televisie met prachtige boxen zal geen leuke ervaring geven. Om uw woning te ontdoen van allerlei kabels is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor draadloze speakers.

Stel de speakers goed af

Een andere ergernis bestaat uit de slecht afgestelde speakers. Speakers moeten goed worden afgesteld zodat het volume precies goed is en er geen speakers zijn die overheersen. Wanneer dit wel het geval is, weet je dat de speakers niet goed zijn afgesteld en er dus iets niet goed is gegaan. Stel de speakers dan opnieuw af en regel ze zo dat alle speakers ongeveer even hard klinkt. Het zal waarschijnlijk wat uren testwerk kosten, maar dat hoeft bij een home cinema helemaal niet vervelend te zijn! Zorg er overigens ook voor dat de subwoofer goed is ingesteld en er niets mee trilt. Niets is zo vervelend als een trillende kast tijdens die spannende horror of thriller film.

You Might Also Like