Uncategorized

Creëer rust voor jezelf

22 maart 2018

Het leven kan soms best heftig zijn. Zeker als je een gezin hebt met een of meerdere kinderen. Soms moet je dan toch even dat momentje voor jezelf pakken. We laten je in dit artikel zien hoe je weer tot rust kunt komen in je eigen huis.

Opruimen

Als je huis een zooitje is ga je nooit rust vinden. Wanneer je gestrest bent is het dus aan te raden om allereerst je huis aan kant te maken. Staat er nog afwas? Zorg dan eerst dat je de vaat afgewerkt hebt. Ligt er rommel in je huis? Ruim het op! Stofzuigen en dweilen is niet per definitie nodig, maar je kunt je er wel prettiger door voelen. Maar om rust te creëren gaat het er in de eerste instantie om dat alles een beetje netjes is. Alles aan kant? Dan is het nu tijd om bij te komen.

Pak een goed boek

Tegenwoordig zitten we zoveel op onze telefoon dat we er zelf gek van worden. Pak daarom weer eens een goed boek! Zoek een rustig plekje voor jezelf en ga uren lezen. Heerlijk! Hou je niet van lezen? Dan raden we je vandaag even niet aan om een film te gaan kijken. We willen je juist even weghalen van de dagelijkse straling. Als je niet van lezen houdt, kun je ook gewoon heerlijk even op de bank liggen met oortjes in je oren en een heerlijke plaat afspelen.

Meditatie

Ook meditatie kan helpen om even helemaal tot rust te komen. Je hoeft geen expert te zijn om te mediteren en laat je hierdoor ook zeker niet tegenhouden. Het gaat er om dat jij lekker in je vel zit. Bekijk bijvoorbeeld eens een aantal Youtube video’s met ademhaling oefeningen. Je kunt dan direct aan de slag. Ook staat er veel rustgevende muziek op internet die je kunnen helpen te ontspannen.

 

You Might Also Like