Sfeer

Toekomstmuziek: het centrale punt van je woonkamer

23 maart 2018

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar binnen nu en twee jaar zullen veel huishouders er een elektronisch hulpje bij krijgen. De zogenaamde slimme speaker is namelijk nu al razend populair in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het apparaat is alleen nog niet in de Nederlandse taal verkrijgbaar, waardoor de doorbraak in Nederland iets langer op zich laat wachten, maar dat is echt een kwestie van tijd.

Handig zo’n digitaal hulpje

Maar goed, wat kan een slimme speaker allemaal en waarom is die dan zo handig. De slimme speaker wordt een soort van digitale butler. Hij gaat dan wel niet voor je op pad, maar je kunt hem wel opdrachten geven en ertegen praten. Een voorbeeld, zijn je batterijen op. Dan geef je je speaker de opdracht nieuwe te bestellen, gewoon door ertegen te praten. En die batterijen heb je dan de volgende dag in huis. Of als je haast hebt en snel wilt weten of het gaat regenen. Dan vraag je dat gewoon. De slimme speaker kan dit namelijk razendsnel voor je opzoeken.  Je kunt hem ook aansluiten op je Domotica, dat is je in huis electronica, zoals verlichting, gordijnen, TV, Radio etc.. Hoef je dus niet meer van de bank op te staan om de lampen in de kamer te dimmen. Handig toch?

Welke soorten zijn er dan?

Er zijn al verschillende soorten die in het buitenland verkocht worden, maar de meest populaire zijn de:

  • Google Home
  • Sonos One
  • Amazon Echo

Stuk voor stuk geavanceerde stukken elektronica die gemaakt zijn om jou leven, leuker en makkelijker te maken.  De verschillen zitten op dit moment grotendeels in de geluidskwaliteit, waarbij Sonos met kop en schouder boven de rest uitsteekt, maar daar betaal je dan ook de hoogste prijs voor. Je kunt deze producten overigens nu al kopen, maar helaas kun je nog niet van alle leuke features gebruik maken. Daarvoor moeten we in Nederland nog even wachten tot de leveranciers klaar zijn met het uitrollen voor de Nederlandse markt. Naar verwachting gaat daar dit jaar nog wel veel verandering in komen, dus hou deze ontwikkeling goed in de gaten.

You Might Also Like