Uncategorized

Zonnepanelen reinigen, zo doe je dat

26 juni 2020
zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt, ontkom je er helaas niet aan: het reinigen van zonnepanelen moet eens per jaar gebeuren. Maar hoe doe je dit goed en veilig? Zeker als je op een schuin dak werkt? Als je het antwoord wilt weten op deze vragen, doe je er goed aan om deze blog te lezen. Wij vertellen hoe je goed je zonnepanelen reinigt en hoe je dit ook nog eens op een veilige manier doet. Want zonnepanelen reinigen is niet de meest gemakkelijke klus. Het is echter wel belangrijk dat dit gebeurt, wat als er vuil of stof op je panelen ligt, is de kans groot dat het rendement van de panelen afneemt.

 

Hoe zonnepanelen reinigen?

Het reinigen van zonnepanelen doe je met water een spons en eventueel een doek. Zorg ervoor dat alles wat op de panelen weg is. Denk hier aan de bladeren van bomen. Met de spons maak je vervolgens de panelen mooi schoon. Doe dit minimaal 1 keer per jaar om het rendement van de panelen zo hoog mogelijk te houden. 

 

Veilig zonnepanelen schoonmaken

Zeker op een schuin of hellend dak dak het best lastig zijn om de panelen schoon te maken. Je eigen veiligheid staat altijd voorop. Maar hoe kun je nu veilig zonnepanelen schoonmaken? Daar is een superhandig systeem voor. Het valbeveiligingssysteem van Flesst. Wil je meer weten over dit systeem? Bezoek dan de website van Flesst. Dit systeem is speciaal ontworpen om te werken om schuine daken. Met het systeem kun je veilig werk op hoogte. Voor veel bedrijven die zonnepanelen schoonmaken is dit systeem een uitkomst, maar als particulier kun je ook een beroep op dit systeem doen. Zo weet je zeker dat je veilig op hoogte werkt en dat je de kans op vallen minimaliseert. 

You Might Also Like