Uncategorized

Drie manieren om kalkaanslag te verwijderen

6 november 2018

Kalkaanslag, het is een van de grootste vijanden in het huishouden. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, want kalkaanslag wordt veroorzaakt door het Nederlandse leidingwater. Kalkaanslag verschijnt niet alleen in de badkamer, ook het sanitair, het servies, het bestek, de ketel en zelfs de ruiten kunnen last hebben van kalkaanslag. Het verwijderen van kalkaanslag is een vervelende klus die veel tijd en energie kost. Kalkaanslag is bovendien zeer hardnekkig, waardoor het lastig kan zijn om een manier te vinden die echt werkt. Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Er bestaan veel verschillende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om kalk te verwijderen. Zo kun je cola gebruiken om kalkaanslag in het toilet te verwijderen. Laat het een nachtje staan en trek de volgende ochtend het toilet een aantal keren goed door. Ook wasverzachter kan, in combinatie met warm water, gebruikt worden om kalkaanslag te verwijderen. Neem de tegels af met het mengsel, laat het even inwerken en spoel het vervolgens goed af. Wasverzachter als ontkalker heeft als groot voordeel dat de badkamer na het ontkalken heerlijk ruikt. Als laatste is schoonmaakazijn zeer effectief om kalk te verwijderen. Schoonmaakazijn moet verdunt worden met water. De beste verhouding is 50/50. Houdt er rekening mee dat schoonmaakazijn een doordringende lucht heeft. Zet daarom, indien mogelijk een aantal ramen open, om de lucht zo snel mogelijk uit jouw woning te laten verdwijnen.

Chemische schoonmaakmiddelen

Ook chemische schoonmaakmiddelen kunnen helpen in de strijd tegen kalkaanslag. Het nadeel van deze middelen is echter wel dat het schadelijk kan zijn voor jouw gezondheid én dat ze vrij prijzig zijn. Houdt er rekening mee dat niet alle middelen betrouwbaar zijn en lees de gebruiksaanwijzing altijd aandachtig door voordat je er mee aan de slag gaat.

Voorgoed verlost van kalkaanslag dankzij een waterontharder

Wil je voorgoed verlost zijn van kalkaanslag? Dan zijn waterontharders een betere oplossing. Door direct na de watermeter een waterontharder te installeren kan de strijd tegen kalkaanslag eindelijk wordt gestaakt. Voordat het leidingwater jouw woning binnenstroomt, gaat het water door de waterontharder, waar het wordt ontkalkt. Het kalkvrije water stroomt vervolgens jouw woning binnen. Onthard water heeft als bijkomend voordeel dat het er niet alleen voor zorgt dat de aanwezige kalkaanslag niet erger wordt, het zorgt er ook voor dat de aanwezige kalkaanslag langzaam maar zeker verdwijnt.  Wil jij een einde maken aan de strijd tegen kalkaanslag? Informeer bij een specialist naar de mogelijkheden van een waterontharder voor jouw woning. Waterontharders verhogen het wooncomfort van jouw woning en zorgen ervoor dat het harde boenen voorgoed tot het verleden behoort.

You Might Also Like