Uncategorized

Tuinrenovatie plannen bekijk de top 3 tuin aanleggen tips

23 november 2017

Bent u eigenaar van een nieuw huis en helemaal niet tevreden over de tuin? U kan overwegen om een nieuwe tuin aan te leggen dit brengt over het algemeen een heleboel kosten met zich mee. Om wat kosten te besparen kan u overwegen om een tuin renovatie te doen. Hierbij worden een aantal zaken in uw tuin in de oude staat gelaten en kan u met een paar kleine aanpassingen de tuin weer naar uw wensen maken. Wij schreven dit artikel voor u om iets meer informatie te geven over tuin renovatie. Zo kan u een nieuwe tuin aanleggen naar uw wensen.

Tips bij tuin renovatie

Als uw budget niet groot genoeg is om een nieuwe tuin aan te leggen is tuin renovatie een goede oplossing voor u! als u besluit om uw tuin aan te gaan passen in het nodig om over een paar dingen na te denken zoals:

  • Wat wil ik aan mijn tuin behouden
  • Wat mis ik in mijn tuin
  • Hoeveel geld mag mijn nieuwe tuin kosten

Als je een aantal zaken aan je tuin behoudt scheelt dat in de kosten en ziet het er snel mooier uit. Dit komt omdat je al volgroeide planten hebt. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin worden er allemaal nieuwe planten gebruikt waardoor het langer duurt voordat de tuin in volle bloei is. Door uw wensen duidelijk te bespreken met een tuinman kan hij een mooi ontwerp maken voor uw tuin renovatie. Door een paar kleine aanpassingen te doen zit uw tuin er al weer snel uit als nieuw. U zou kunnen denken aan:

Wanneer de straat verzakt is geeft dit snel een verwaarloost beeld aan je tuin. Door de bestrating opnieuw te doen zit je tuin er weer lekker fris uit. Als u op dit moment een grasveldje heeft is het vaak een hele klus om dit wekelijks te maaien. Als u kleine kinderen heeft is een grasveldje juist wel heel fijn want dan kunnen ze lekker voetballen. Als u kunstgras laat legen heeft u daar geen onderhoud meer aan. Op dit moment zijn er kunstgras soorten die niet meer van echt te onderscheiden zijn. Met kunstgras heeft een wel een fris beeld van uw tuin maar geen last meer van het vele onderhoud. Als u nog een aantal dingen mist in uw tuin kan u sfeer elementen toevoegen zoals: een plantenbak met fleurige bloemen of een houten bankje. Dit zijn kleine aanpassingen maar ze kunnen al heel veel aan uw tuin veranderen.

Wat kost een tuin renovatie?

Bij een tuinrenovatie komen er veel minder kosten kijken dan bij een nieuwe tuin aanleggen. De kosten van een tuinrenovatie kunnen heel verschillend zijn per tuinman maar bestaan uit: aantal werkuren, een eventueel ontwerp, de kosten van het materiaal en de sfeerelementen. Bent u benieuwd wat de kosten van uw tuinrenovatie zijn. Vraag vrijblijvend een aantal offertes via het internet aan. Als u meer wil weten over tuinrenovatie heeft kan u altijd vrijblijvend contact opnemen met een tuinman bij u uit de buurt.

You Might Also Like