Kleine klussen

Het belang van goed gereedschap

23 november 2017

Het gebruik van gereedschap van goede kwaliteit is erg belangrijk wanneer je gaat klussen. Het maakt namelijk niet uit hoeveel ervaring je hebt, als je het belangrijk vindt dat je eindresultaat mooi én duurzaam is, is het altijd verstandig om voldoende tijd te nemen voor het uitvoeren en afwerken van de klus. Bovendien is het dan niet slim om te besparen om de materialen en gereedschappen. In negen van de tien gevallen zie je dit duidelijk terug in het eindresultaat.

 

Een goed begin is het halve werk

Gereedschap van optimale kwaliteit zorgt ervoor dat een klus sneller geklaard kan worden dan wanneer je gereedschap gebruikt wat niet (meer) goed werkt of dat niet op de juiste manier in gezet kan worden. Het kan dan al ontzettend veel tijd kosten om een relatief kleine klus goed uit te kunnen voeren. Tegellijm die niet goed plakt of schilderen met een te harige verfkwast zal geen positieve uitwerking hebben op het eindresultaat. Je zult erg zorgvuldig en secuur te werk moeten gaan om er wat moois van te kunnen maken. Uiteindelijk heb je misschien wel een mooi resultaat, maar was je er wel veel langer mee bezig. En als drukke klusser kun je die kostbare tijd natuurlijk veel beter gebruiken voor andere dingen.

 

Een mooi eindresultaat

Met het juiste gereedschap kun je niet alleen sneller te werk gaan, maar kun je er bovendien ook voor zorgen dat je eindresultaat mooier wordt. Een te harde kwast of een pomp die niet goed werkt, wekt niet alleen irritaties op, maar zorgt ook voor een slordig resultaat.

 

Veilig werken met goed gereedschap

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Dit is helemaal het geval als je gereedschap niet (meer) goed werkt. Werken wordt direct een stuk veiliger wanneer je gebruik maakt van het juiste gereedschap. Stel dat je een gasmasker gebruikt die zo oud is of zo vaak gebruikt is dat het de gassen niet meer goed tegenhoudt. Zo’n onveilige situatie dien je als klusser altijd te vermijden.

 

Professioneel gereedschap

Als klusser is het dus erg belangrijk dat je gebruik maakt het van juiste gereedschap. In het ruime assortiment van Becol kun je kiezen uit verschillende soorten gereedschap. Je kunt er terecht voor kleinere producten, zoals dampremmende folie en (gas)maskers, maar ook voor grotere gereedschappen, zoals een impregneerpomp of een professionele verfmenger. Becol selecteert haar producten met veel zorg en aandacht en garandeert op die manier dat alle producten van optimale kwaliteit zijn.  

You Might Also Like