Uncategorized

Schaduwdoeken

15 november 2017

Schaduwdoeken zijn erg handig voor in de zomer. Dit omdat je doormiddel van een schaduwdoek een schaduwrijke plek ontstaat waar je heerlijk van de zon kunt genieten. Tegenwoordig zijn er schaduwdoeken die niet alleen dienen tegen voor de zon maar ook tegen de regen. Dit is een groot voordeel want hierdoor kun je de doeken het hele jaar laten hangen en hoef je ze niet per se in de winter weg te leggen. Nog een groot voordeel van schaduwdoeken is dat je nu geen last meer hebt van parasol palen die altijd in het midden staan. De schaduwdoeken kunnen worden gemonteerd aan palen maar je kunt het ook monteren aan je huis waardoor het als een overkapping gebruikt kan worden. Er zijn verschillende maten schaduwdoeken, zo heb je schaduwdoeken in de vorm van een driehoek, vierkant, rechthoek en een variabele driehoek. Dit zorgt ervoor dat je voor elke plek de juiste vorm schaduwdoek kunt gebruiken. Er is zelfs een mogelijkheid om een schaduwdoek op maat te laten maken.


Wavesails en pergola’s


Wat je nu ook steeds meer ziet zijn wavesails. Wavesails zijn doeken die de zon helemaal tegenhoud, je hebt dus geen last van de felle zon. Door middel van het harmonicasysteem zijn de doeken erg makkelijk open te trekken. Hierdoor kun je ervoor kiezen om de schaduw te zitten of lekker in het zonnetje. Wavesails zijn of waterdoorlatend of waterdicht. Waterdoorlatende wavesails hebben kleine gaatjes in het doek waar het wind door heen kan en daardoor hoopt het water zich niet op in het midden van het doek. Dit zorgt ervoor dat het doek niet kan gaan scheuren en het doek tegen zwaardere weersomstandigheden kan.

Een pergola zonwering heeft een voordeel, namelijk dat er geen paal in het midden staat maar dat er vier palen omheen staan. Een pergola staat ook wel bekend als terrasoverkapping. Een pergola dient vaak als parasol gebruikt te worden. Een pergola heeft een katrol systeem wat ervoor zorgt dat je heel eenvoudig het doek open en dicht kunt doen.


Rolgordijnen voor buiten


Tegenwoordig zie je steeds meer rolgordijnen die buiten worden gebruikt bij bijvoorbeeld het tuinhuisje. Niks is vervelender dan een laaghangende zon. Daarvoor is een rolgordijn de ideale oplossing. Rolgordijnen zorgen ook voor privacy en beschutting, het kan dus voor meerdere dingen gebruikt worden. Rolgordijnen die gemaakt zijn om buiten te gebruiken houden vaak ook nog wind tegen. Het is dus niet alleen fijn dat het alleen tegen de zon beschermd maar het dus ook wat wind tegen houdt. Een rolgordijn is ook makkelijk en mooi om te bevestigen aan een pergola, zo heb je vanaf elke kant bescherming tegen de zon.

You Might Also Like