In en rondom huis, Kleine klussen, Veilig wonen

Veilig wonen | Je woning beveiligen, hoe kan je dat zelf aanpakken?

14 oktober 2015

Veilig wonen | Je woning beveiligen, hoe kan je dat zelf aanpakken?
Je woning beveiligen is een van de zaken waar we massaal veel geld op besparen door het vooral niet te doen. Dat is niet heel erg vreemd; het is immers erg lastig om te merken of het beveiligen van je woning is gelukt. Waarschijnlijk is er de afgelopen tijd niet bij je ingebroken, maar je hebt geen idee of dat bij wijze van spreken wel gebeurd zou zijn als je alle deuren en ramen wagenwijd open had gezet. Als er wel is ingebroken heb je geen idee of dat ook gebeurd zou zijn als je duizenden euro’s in betere beveiliging had gestopt. De resultaten van beveiliging zijn dus erg lastig meetbaar, maar toch kunnen we het niet laten om enkele tips te geven om je woning beter te beveiligen.

Sluit ramen en deuren

Erg voor de hand liggend maar nog altijd ondergewaardeerd: sluit de ramen en deuren als er niemand thuis is. Vaak laten we ramen en deuren open als we even snel een boodschapje doen of even achter in de tuin gaan zitten. We zijn onverhoopt wat langer weg dan gepland en hoppa, de inbraak is al afgerond.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Een ander veel voorkomend probleem is de aanwezigheid van antieke sloten. Een slot is een goed slot als het is goedgekeurd door het Politie Keurmerk Veilig Wonen en is beoordeeld door het SKG keurmerk. Dan weet je zeker dat het slot in orde is en veilig gebruikt kan worden. Zorg dus ook dat je sloten aan dit kenmerk voldoen. Alleen dan weet je zeker dat het slot kwalitatief goed is en in staat is om inbrekers buiten te houden. Natuurlijk is dat alsnog geen garantie voor een inbraakvrij bestaan, maar die garantie kun je nooit krijgen.

Doe daarom alles wat binnen je macht is om inbrekers tegen te houden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan aanvullende maatregelen als inbraakwerende strips, het ophangen van beveiligingscamera’s en het installeren van een inbraakalarm.

Camera

Ook is het verstandig om een camera op te hangen bij ingangen die uit het zicht liggen. Zelfs als de camera niet aanstaat is het een goed afschrikmiddel voor inbrekers. Ook kan een nieuw model IP camera haarscherp opnemen. Is er dan toch bij u ingebroken dan is de kans groot dat de inbreker goed in beeld is gekomen.

You Might Also Like