Huis

Met Herfst haal je de gezelligheid in huis. – 5 tips.

24 november 2017

De koudere maanden staan weer voor de deur en de herfst is meteen ook de reden om het weer gezellig en sfeervol in huis te maken. Nu de temperatuur snel zakt, en het weer vroeg donker is, zijn we graag binnen. Des te meer reden om het in en rondom huis gezellig te maken.

 

Waar we in de zomer en lente vooral veel buiten zijn en genieten van het buiten leven zoals in de tuin. Is dat in de herfst en winter juist precies omgekeerd. We zijn de zomerse terrasjes alweer helemaal vergeten om snel naar huis te gaan om met je partner en of gezin van een warme maaltijd te genieten en de comfort en gezelligheid van je eigen woning.

 

Omdat de gezelligheid niet vanzelf komt en je deze zelf moet creëren hebben we in dit blog van vandaag 5 tips voor je samengesteld waarmee je het in huis erg gezellig kunt maken.

Kaarsjes en verlichting.

Met die gure wind en regen buiten, is er niets lekkerders dan droog en knus thuis te zijn. Sfeerverlichting en kaarsjes zijn een ideaal middel om het binnen nog warmer en gezelliger in te richten.

 

Koop bijvoorbeeld een paar leuke stompkaarsen van verschillende maten, en zet die op een grote ronde plaat of bord in een leuke samenstelling van kleuren die goed bij je inrichting passen. Kleuren zoals paars, bruin, beige en groen. Doen het altijd erg goed in de koudere maanden.

 

Additioneel kun je nog enkele losse theelichthouders en of kaarsenstandaards kopen waarmee je je huiskamer en eventueel slaapkamers inricht. Een nadeel van de standaard theelichten, is dat ze een brandtijd van +/- 4 uur hebben. Dit is nu het vroeg donker is, voor veel mensen te kort, en zijn de kaarsjes al uitgebrand voordat je naar bed gaat en de avond voorbij is. Neem daarom theelichten met een brandduur van 6 of acht uur. Hier heb je veel meer plezier en gezelligheid van in huis.

Aroma’s voor extra gezelligheid.

 

Naast kaarslicht en sfeerverlichting kun je ook met geuren werken. Je kunt hiervoor speciale geurkaarsen kopen. Deze heb je tegenwoordig in allerlei soorten geuren en vormen. Maar je kunt ook lekkere geurtjes in huis creëren door bijvoorbeeld wierook, wax met geur en of geursticks te gebruiken.

 

Spelletjes.

 

In de herfst en winter speel je natuurlijk leuke spelletjes met elkaar aan de eettafel. Dit gepaard met een sterke borrel, een kopje thee of een lekkere beker warme chocolademelk. Ieder zijn eigen voorkeur natuurlijk. Haal dus de spelletjes van zolder of uit de opslag en zet ze binnen handbereik voor een avond ouderwetse gezelligheid. Heb je geen spelletjes? geen nood, hier zijn enkele tips. Klassieke bordspellen zoals: Mens erger je niet, Monopoly, Cluedo en Stratego zijn altijd nog erg populair. Ook Rummikub, en kaartspelletjes blijven veel gespeeld.

Kussentjes en fleece voor op de bank.

 

Niets is lekkerder dan met een goede film of je favoriete Netflix serie onder een dekentje met een paar chippies op de bank. Daarnaast staan kussentjes en een leuk bijpassend fleecedekentje ook erg warm in huis. Deze zijn tegenwoordig helemaal  niet duur zeker niet wanneer je ook nog even voor een leuke bespaardeal op het internet kijkt.

Muziek.

 

Hoewel we veel mensen in Nederland helaas nog altijd verslaafd zijn aan de TV. is muziek natuurlijk perfect om sfeer te creëren. Laat de TV voor de verandering eens uit, vergeet goede tijden slechte tijden en al die andere zinloze series en zet een sfeervolle muziek van een artiest die je goed vindt op. Je zult merken dat iedereen die binnenkomt zich gaat aanpassen en het ineens erg gezellig in huis is. Wie weet volgt er dan een goed gesprek of een avond vol leuke spelletjes.

Andere woonaccessoires voor gezelligheid in huis.

 

Gezelligheid is een gevoel, dat je creëert door het gebruik van de juiste elementen die je kunt zien, horen, ruiken en voelen. Naast de 5 tips die ik hierboven met je heb gedeeld. Kun je zelf ook op pad gaan om je woning met leuke woonaccessoires in te richten. Denk aan leuke nieuwe fotolijstjes, posters en of schilderijen voor aan de muur. Leuke beeldjes, een of twee leuke planten met bijpassende plantenbakken.

 

Los van wat jouw woonstijl is, kun je al deze elementen op je eigen manier integreren in je woning. Zo maak je op een snelle en makkelijk manier je woning herfst en winter proof. En krijg je een hoop gezelligheid in huis zonder dat het veel geld kost.

Voordeel shoppen.

 

Om nog meer voordeel uit de herfst en winter te halen, kun je voordat je online gaat shoppen voor nieuwe woonaccessoires, kaarsen, kussentjes en spelletjes, zoals hierboven allemaal getipt zijn. Eerst beter even voor kortingshoppen. Bijna elke webshop of winkel heeft tegenwoordig wel een kortingscode aanbieding lopen. Kijk daarom bij bespaardeals voor de beste deals en aanbiedingen van bijvoorbeeld: VidaXL voor meubels en woonaccessoires. Intertoys voor de leukste spellen, en trendhopper voor kussens, kaarsen en andere woon items.

You Might Also Like