Huis

Klaar met insecten in huis? Ga dan op zoek naar horren

3 december 2020

Het hebben van vliegen, muggen en muggen in je huis is niet alleen irritant en vervelend, maar als ze op je eten terechtkomen, kunnen ze ook een gevaar voor de gezondheid vormen. Om deze reden zijn horren de perfecte oplossing om insecten zoals vliegen, wespen, zandvliegen, muggen en spinnen op afstand te houden. Met dit in gedachten zijn hier enkele nuttige feiten over vliegenhorren die je wellicht moet weten voordat je overgaat tot aankoop van een hor.

Er zijn in wezen drie soorten vliegenhorren en deze zijn;
-Intrekbaar – Deze kunnen bijna overal worden neergezet, inclusief deuren, ramen en patio’s, en kunnen worden teruggetrokken wanneer ze niet nodig zijn. Dit kan op afstand worden gedaan met behulp van een besturingseenheid of door een reeks katrollen (net zoals bij een jaloezie). Ze zijn ontworpen om discreet te zijn wanneer ze worden ingetrokken en kunnen zelfs waarde toevoegen aan een woning.

-Glijdend vast – Deze zijn speciaal gemaakt voor schuifdeuren en zijn ontworpen om deel uit te maken van de deur zelf.

-Scharnierend – Dit type scherm past op één kant van het raam of de deur, meestal via een scharnierend raamwerk. Ze kunnen net als rolluiken worden geopend of gesloten en zijn ideaal voor kleinere ramen en openingen. Ze zijn ook goedkoper dan de intrekbare soort.

Het gaas is het belangrijkste onderdeel van een vliegenhor en hoewel het in verschillende maten verkrijgbaar is, zijn er in feite 3 soorten. Dit zijn;

-Polyester / polypropyleen – Dit is de meest voorkomende (en meestal de goedkoopste) vorm van gaas en kan gemakkelijk worden gereinigd met water en zeep. Het is normaal gesproken huisdierbestendig omdat het een sterke weerstand heeft tegen kattenklauwen. Het past op vrijwel elk type vliegenhor en is ideaal voor woonhuizen.

-Roestvrij staal – als u een versterkt, veilig gaas nodig heeft, dan is roestvrij staal het antwoord. Het is ideaal voor veiligheidsdeuren voor bedrijven en kan worden gepoedercoat om het een breed scala aan kleuren te geven. Daarnaast is het ook een uiterst stevig materiaal dat niet snel kapot zal gaan.

-Aluminium – Aluminium is een alternatief voor roestvrij staal en roest niet, dus het gaat lang mee.

Patio behuizingen
Horren op grotere schaal kunnen ook worden gebruikt in de vorm van een volledige terrasoverkapping. Ze zijn een geweldig idee als je veel buiten bent en het stelt je in staat om te ontspannen, eten, drinken en entertainen tijdens de warme zomermaanden zonder geplaagd te worden door hordes vliegen, muggen en wespen.

Zelf maken of niet?
Je kunt natuurlijk zelf installerende horren kopen, maar zorg ervoor dat je je goed voorbereid. Een hordeur op maat is eenvoudig te plaatsen. Dit geldt ook voor alle ramen, zolang je de afmetingen juist hebt, zit je goed. Je kunt er ook het beste voor zorgen dat je de exacte raam- / deurmaat opmeet en het juiste type voor jouw woning aanschaft. Als alternatief zijn er tal van bedrijven die een breed scala aan intrekbare, scharnierende en verschuifbare insectenhorren meten, leveren en plaatsen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

 

You Might Also Like