Grote klussen

Alles wat je moet weten over dakkapellen

6 november 2018

Kan jouw woning wel wat extra ruimte gebruiken en maar wil je niet verhuizen? Dan is verbouwen vaak de enige optie. Verbouwen kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om een interne verbouwing te laten plaatsvinden, maar kun je er ook voor kiezen om jouw woning een stukje uit te bouwen. Het uitbouwen van een woning hoeft niet per se op de begane grond worden gevoerd. Een woning kan ook worden uitgebouwd met behulp van een dakkapel. Overweeg jij om een dakkapel te laten plaatsen en ben je op zoek naar meer informatie? Wij hebben de belangrijkste weetjes over dakkapellen voor je op een rijtje gezet.

 

Welke soorten dakkapellen zijn er

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Er zijn een aantal standaard modellen op de markt, maar een dakkapel op maat te laten maken door een specialist behoort ook tot de mogelijkheden. Wat betreft de materialen heb je de keuze uit een houten dakkapel, een dakkapel gemaakt van kunststof of een dakkapel gemaakt van polyester. Een houten dakkapel is het goedkoopst en heeft als voordeel dat het veel mogelijkheden biedt op het gebied van design. Voor een dakkapel van polyester of kunststof betaal je meer geld, alhoewel dit zich wel terugbetaalt in het weinige onderhoud en de lange levensduur. Voor alle dakkapellen geldt dat een prefab dakkapel het goedkoopst is.

Wat zijn de voordelen van een dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen brengt veel voordelen met zich mee:

  • Een dakkapel laten plaatsen zorgt voor meer ruimte op de bovenverdieping, waardoor het mogelijk is om een extra slaapkamer of werkkamer te maken
  • Na het plaatsen van een dakkapel is jouw woning meer waard. Een dakkapel zorgt er namelijk voor dat het beloopbaar vloeroppervlak groter wordt, waardoor de woning hoger getaxeerd wordt
  • Een dakkapel zorgt voor meer lichtinval op de bovenverdieping
  • Omdat een dakkapel grotere ramen bevat dan een dakraam, is de bovenverdieping beter te ventileren

Een dakkapel laten plaatsen

Wil jij een dakkapel laten plaatsen? Het is mogelijk om de dakkapel op locatie op te bouwen, maar het is ook mogelijk om de dakkapel prefab te laten leveren. Prefab heeft als voordeel dat de dakkapel in 1 dag geplaatst kan worden en is bovendien goedkoper dan het plaatsen van de dakkapel op een traditionele manier. Voordat je een dakkapel laat plaatsen is het aan te raden om een aantal offertes aan te vragen van specialisten bij jou in de buurt. Zo ben je op de hoogte van alle kosten en kom je niet voor nare verrassingen te staan.

You Might Also Like