Huis

Uit deze onderdelen bestaan automatische rolluiken

6 november 2018

Je hebt ze vast wel eens gezien, van die woningen waar de rolluiken automatisch, nagenoeg geruisloos naar beneden zakken. Wil jij ook rolluiken laten plaatsen en ben je op zoek naar meer informatie over de rolluiken zelf en de verschillende besturingswijzen? In dit artikel vindt je alles wat je moet weten over automatische rolluiken en de verschillende voordelen ervan. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken.

Een buismotor

Om ervoor te zorgen dat de rolluiken automatisch bestuurd kunnen worden, is een goede buismotor van groot belang. Een buismotor is een motor die in de koker van de rolluiken wordt geplaatst. De buismotor kan worden geactiveerd met behulp van een afstandsbediening of een rolluikschakelaar. Wanneer de buismotor wordt geactiveerd begint hij een draaiende beweging te maken, die er voor zorgt dat de rolluiken sluiten en/of openen. Het is aan te raden om te kiezen voor een buismotor die het gewicht van jouw rolluiken makkelijk aankan. Zo weet je zeker dat hij niet vastloopt of vroegtijdig kapot gaat en kan jij jarenlang onbezorgd genieten van jouw rolluikbesturing.

Een rolluikschakelaar

Om ervoor te zorgen dat de buismotor in beweging wordt gezet, is er een besturingssysteem nodig. Het is mogelijk om de buismotor in beweging te zetten met rolluikband en een elektrische bandopwinder, maar het is ook mogelijk om een rolluikschakelaar te monteren. De rolluikschakelaren kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis geplaatst worden en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een rolluikschakelaar met een draaiknop, een rolluikschakelaar met knopjes en een sleutelschakelaar. Welk soort rolluikschakelaar de beste keuze is, is geheel afhankelijk van jouw situatie en persoonlijke voorkeur. Wil jij een rolluikschakelaar bestellen. Jouw rolluikschakelaar bestel je eenvoudig online bij een rolluikbesturingsspecialist. Zo weet je zeker dat je kiest voor een rolluikschakelaar van hoge kwaliteit.

Een rolluik

Het rolluik zelf is het gedeelte dat op en neer kan gaan en ervoor zorgt dat er niet te veel zonlicht naar binnenvalt. Naast het feit dat rolluiken ervoor kunnen zorgen dat er niet te veel zonlicht naar binnenvalt, vormen ze inbraakpreventie en zorgen ze ervoor dat de warmte zomers buiten de deur blijft. Als laatste hebben rolluiken een isolerende werking, waardoor in de winter de kou nog beter buitenshuis en de warmte binnenshuis blijft. De isolerende werking van rolluiken kan er tevens in sommige situaties voor zorgen dat de energierekening een paar tientjes lager uitvalt. Wil jij het woongemak én de waarde van jouw woning verhogen? Dan zijn rolluiken onmisbaar.

You Might Also Like