Huis

Waarom je nu moet kiezen voor kunststof kozijnen

28 februari 2019

Kunststof kozijnen worden vandaag de dag in alle nieuwbouwwoningen gebruikt. Het grote voordeel is dat je er nauwelijks onderhoud aan hebt en dat ze vele tientallen jaren meegaan. Woon jij nog in een wat oudere woning die is voorzien van houten kozijnen? Dan droom je misschien ook wel van die mooie kozijnen van stevige kunststof die je nooit meer hoeft te schilderen en die altijd mooi en strak blijven zonder dat er houtrot optreedt of met ontsierende afbladderende verf. Het is nu het moment om serieus over vervanging na te denken.

Kunststof kozijnen bieden veel voordelen

Het belangrijkste voordeel van kunststof kozijnen hebben we al genoemd: Het onderhoud is minimaal. Maar dat is niet het enige voordeel. Je verhoogt hiermee ook het wooncomfort. Deze kozijnen zijn namelijk zeer isolerend. Hierdoor bespaar je ook nog eens op je stookkosten. Kunststof kozijnen gaan vele jaren mee. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk voordeel. Vaak krijg je bij plaatsing minimaal 20 jaar garantie. Dat is nog eens wat anders dan houten kozijnen die soms na enkele tientallen jaren beginnen te rotten.

Veilig wonen met kozijnen van kunststof

Je moet je natuurlijk altijd veilig kunnen voelen in je huis. Op een inbraak zit je niet te wachten. Ook dit kan een reden zijn voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Inbrekers kiezen graag woningen uit waar ze gemakkelijk binnen kunnen komen. Als je huis is voorzien van kozijnen met een degelijk beslag en veiligheidssluitingen voor de openslaande ramen is de kans groot dat ze een ander doelwit kiezen. Hierdoor kun je ook het politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen. Een huis dat goede inbraakpreventie heeft is bovendien aantrekkelijker om te verkopen. Ook dit kan een voordeel zijn als je op een zeker moment besluit om te gaan verhuizen. Kopers zijn doorgaans zeer gecharmeerd van onderhoudsarme woningen met kunststof kozijnen.

Vrijwel iedere woning kan kozijnen van kunststof krijgen

In principe kunnen in iedere woning de kozijnen worden vervangen. Woon je in een leuke jaren 50 tussenwoning en heb je geen zin om de kozijnen te gaan schilderen dan kun je simpel een offerte aanvragen om ze te vervangen door kunststof. Ook als je de looks van de woning niet te veel wilt aantasten is dit een optie. Kunststof kozijnen zijn namelijk ook verkrijgbaar met ‘houtlook’. Ideaal als je je woning een niet te moderne uitstraling wilt geven omdat dat niet past bij de stijl van het huis.

Waar vind ik een betrouwbare leverancier?

Als je kiest voor kunststof kozijnen dan wil je natuurlijk een betrouwbaar bedrijf vinden dat deze kan leveren en ook deskundig kan plaatsen. Qozijn.nl is zo’n bedrijf. Op de website vind je uitgebreide informatie over het assortiment. Je kunt direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Naast kunststof kozijnen levert het bedrijf ook deuren, dakkapellen en schuifpuien. Een ideale mogelijkheid dus om de renovatie van je woning grondig aan te pakken. Voor dergelijk groot onderhoud kun je in veel gevallen een hypothecaire lening krijgen waarvan de rente aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Ook hoef je dan geen eigen vermogen te investeren.

You Might Also Like