Huis

Huis zelf verkopen of via de makelaar?

16 april 2020

Gaat je huidige woning in de verkoop? De vraag die je dan nog rest is of je dit zelf wilt gaan doen of dat je de verkoop gaat uitbesteden aan de verkoopmakelaar en je huis te verkopen met de Huizenbemiddelaar Zundert. In dit artikel gaan dieper in op deze overweging. 

Huis zelf verkopen 

Iedereen mag natuurlijk zelf bepalen of hij wel of niet een makelaar in gaat schakelen voor de verkoop van je woning. Een overweging om je huis zelf te verkopen is om kosten op de makelaar te besparen. Dit gebeurd weleens wanneer je zeer snel een koper voor je huidige woning hebt gevonden. Dan hoef je alleen nog maar overeenstemming te vinden over de verkoopprijs. Mocht je echter nog geen potentiële koper gevonden hebben, dan kun je ook ervoor kiezen om de woning zelf te verkopen. Hierbij ben je dus wel zelf verantwoordelijk voor de promotie van je huis en het begeleiden van bezichtigingen. Hier zit vaak behoorlijk veel tijd in en hier zit niet iedereen altijd op te wachten. 

Voor welke makelaar kies je dan? 

Bij het inschakelen van een makelaar kun je kiezen voor een echte verkoopmakelaar, maar ook voor de internetmakelaar. De internetmakelaar kan dus niet alle activiteiten van je uitvoeren. Deze regelt alles van afstand. Wanneer je dus op zoek bent naar de volledige ontzorging van de verkoop van je huis dan is de verkoopmakelaar de enige overgebleven optie. Bij het kiezen van een goede verkoopmakelaar is het altijd verstandig een makelaar te nemen uit je directe omgeving, omdat deze weet hoe de markt hier in elkaar steekt. Daarnaast kun je ook kijken of ze zijn aangesloten bij brancheorganisaties als NVM of VBO. Dan ben je verzekert van een goedgeschoolde makelaar

Voordelen van werken met een verkoopmakelaar 

Een verkoopmakelaar is allereerst bekend met de huidige markt. Hierdoor hebben ze vaak al bepaalde potentiële kopers op het oog of hebben ze een bepaald netwerk, waardoor de woning snel bij de juiste mensen onder de aandacht gebracht kan worden. Daarnaast kan de verkoopmakelaar dus alles voor je uit handen nemen. Denk hierbij vooral aan het onderhandelen, wat vaak een zeer lastig en vervelend proces kan zijn.

You Might Also Like