Huis

Waarom kiezen voor woonbeton?

5 augustus 2020

Raak je uitgekeken op je huidige vloer? Of is deze simpelweg versleten? Het kiezen van een nieuwe vloer is zo makkelijk nog niet. Kies je voor laminaat, hout of toch voor een gietvloer? Omdat er zoveel keuze is, kan het lastig zijn om de juiste beslissing te maken. Tegenwoordig is woonbeton erg populair in het moderne en strakke interieur. Woonbeton is namelijk robuust en strak maar kent ook veel praktische voordelen. 

Wat is woonbeton? 

Voordat we de voordelen van woonbeton op een rijtje zetten, willen we je graag uitleggen wat woonbeton nu eigenlijk is. Je hebt vast en zeker wel eens van de gietvloer gehoord, maar woonbeton is toch wel een beetje anders. Dit is namelijk een mix van polyurethaan, wat wordt gebruikt voor gietvloeren, en cement. Woonbeton beschikt dus over de voordelen van een gietvloer, maar heeft een geheel andere look. De vloer heeft de prachtige uitstraling van beton, maar is ook sterk, slijtvast en gebruiksvriendelijk.  

Voordelen

Aangezien woonbeton gemaakt is van polyurethaan en cement kent het veel praktische voordelen. Zo is de vloer niet alleen ijzersterk, maar voelt deze ook comfortabel aan. 

 

 

  • Sterk

 

Net zoals beton is de vloer erg sterk en kan deze wel tegen een stootje. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over krassen of beschadigingen, hier is woonbeton namelijk tegen bestand. 

 

  • Comfortabel

 

De vloer is sterk, maar tegelijkertijd ook comfortabel. Woonbeton kan namelijk perfect worden gecombineerd met vloerverwarming. De warmte wordt namelijk snel overgenomen, zodat de woning gelijkmatig wordt verwarmd. 

 

  • Uniek

 

Wist je dat je een design betonvloer helemaal zelf kunt designen? Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en kunt de structuur zelf bepalen. 

Wat kost het? 

De prijs van woonbeton is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Het is niet mogelijk om een vaste prijs voor de vloer te geven, want de kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. In de meeste gevallen geldt: hoe groter de ruimte, hoe lager de prijs. Daarnaast speelt de staat van de ondergrond een rol bij het bepalen van de prijs. Als deze niet in goede staat is, moet deze namelijk eerst worden bewerkt en dit brengt logischerwijs extra kosten met zich mee. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van woonbeton? Neem dan een kijkje op Designbetonvloer.nl. Hier vind je alles wat je moet weten over woonbeton en andere type gietvloeren. 

 

You Might Also Like