Huis

Een woning in het buitenland

27 september 2018

Of je nu een vakantiewoning of een woning in het buitenland koopt omdat je daar wil gaan wonen, en hypotheek afsluiten is dan erg ingewikkeld. Soms kun je een hypotheek afsluiten in Nederland, maar vaak krijg je te maken met buitenlandse banken voor je hypotheek. In dit artikel leggen we je graag uit hoe je een hypotheek afsluit en waar je allemaal rekening mee dient te houden als je gaat verhuizen naar het buitenland.

Hypotheek woonhuis buitenland

Als je in het buitenland een huis koopt dan kom je voor de hypotheek ook vaak terecht in het land waar je een huis gekocht hebt. Zeker als je een huis hebt gekocht wat verder ligt van Nederland. Dan kun je in Nederland haast niet aan een voordelige hypotheek komen.

Het beste kun je in het land waar je wil gaan wonen een hypotheek adviseur nemen. Een hypotheek is namelijk heel complex als je niet precies de regels weet, en de taal niet spreekt. Zonder een adviseur heb je dan de kans dat je iets afsluit wat helemaal niet bij je past.

De hypotheek regelen in het buitenland is als erg lastig, maar het is ook verstandig om de belastingregels na te lezen van dat land.

Hypotheek in Duitsland of België

Als je in Duitsland of België gaat wonen is het wat eenvoudiger, want dan kan je ook bij sommige Nederlandse banken voor een hypotheek terecht. Of dit dan een goede hypotheek is hangt dan weer van je hypotheekrente af. In Nederland is het aanbod heel erg beperkt omdat er maar heel weinig banken een hypotheek verstrekken voor een woning in het buitenland. In Duitsland of België heb je dus meer keuze, en dus ook de kans dat je daar een goedkopere lening vind. Bovendien hebben de Nederlands banken er strenge voorwaarden aan verbonden. Zo moet je inkomen boven een bepaalde grens liggen en ben je verplicht een betaalrekening te openen bij dezelfde bank.

Wanneer zulke zaken zijn geregeld, kun je verder gaan plannen met jouw internationale verhuizing. Heb je nog helemaal geen land op het oog? Dan vind je hier een rijtje met de mooiste en beste landen om in te wonen. Op naar jouw avontuur!

You Might Also Like